Як у Німеччині хотіли позбавити батьківських прав українських батьків 13 дітей

Актуально
14.03.2023
Як у Німеччині хотіли позбавити батьківських прав українських батьків 13 дітей

Андрій та Олександра Бичкові щасливе подружжя, християни та батьки 13 дітей з Марганця, Дніпропетровської області. Внаслідок повномасштабного вторгнення їм довелося виїхати закордон разом зі своїми дітьми. Доречно зауважити, що раніше сім’я не подорожувала, сприяли цьому різні аспекти їхнього життя. Тому для дітей цей вимушений переїзд став справжнісінькою пригодою.

Однак у сучасних обставинах більшості українцям довелось стикнутись з подібними неочікуваними проблемами та обставинами вперше у своєму житті. Сімейство Бичкових приїхало до Німеччини. Муніципальна влада допомогла з житлом, документами, меблями та іншими моментами облаштування.

Згодом батько Андрій помітив, що їхній син-інвалід навчився відкривати замок у гаражі. Він вирішив поговорити з власником будинку щодо зміни замку в гаражі. Під час розмови їхній син зміг вийти за територію будинку. «У нього такий діагноз, що він може йти і йти по вулиці, поки його хтось не зупине. Він не повернеться назад», – пояснює Андрій Бичков.

Сусіди помітили хлопчика, зупинили та викликали поліцію. В цей час батьки вже почали всюди шукати зниклу дитину. Вже надворі побачили сина у сусідів, вони підійшли та пояснили ситуацію. Але на місці вже була поліція.

Jugendamt – спеціалізоване державне відомство у справах молоді у Німеччині. Після цього випадку представники цієї установи прийшли до української родини додому та почали розпитувати, чому сталась така ситуація. Також пообіцяли знайти школу для дитини-інваліда та допомогти з обстеженнями у лікарні, щоб забезпечити медичною допомогою всіх 13 дітей. Такі відвідування стали все частішими. Подружжя розповідає, що вони дійсно добре спілкувались з місцевими представниками відомства. Також були відкритими до порад та зауважень з їхнього боку.

У грудні були ситуації, що у дітей в школі розпочали ставити дивні запитання. До прикладу: як настрій, чому з’їв швидко бутерброд, чому взяв багато завдань по математиці, можливо тебе примушують вдома? Це вже можна було порахувати за тривожні дзвіночки.

Врешті решт 3 лютого 2023 року українцям прийшов лист, у якому було написано, що їх хочуть позбавити батьківських прав та забрати дітей.

Як розповідає, багатодітний батько Андрій у звинувачувальному листі була така аргументація: «Так як ви є баптистами, а у Біблії написано, «кого я люблю, того й караю», тому згідно цим аргументам є небезпека, що в майбутньому батько буде застосовувати силу до власних дітей». Тобто ювенали почали переслідувати сім’ю Бичкових не за конкретні вчинки, а просто з їхні релігійні переконання, які, на думку ювеналів, можуть становити загрозу для дітей. Це викликало неабиякий шок і роздратування у німецької громадськості.

Через два тижні після того, як ювенали забрали абсолютно всіх дітей, відбулося судове засідання. Оскільки вхід до зали суду був закритий, віруючі люди з церкви однак зібрались біля будівлі, щоб підтримати сім’ю. Також почали співати пісні та звершувати спільну молитву.

Через спів натовпу, здивовані судді піднялись зі своїх місць та підійшли до вікон, щоб розгледіти що відбувається. Після побаченого, вони запитали у Бичкових, хто ці всі люди, на що їм відповіли, що це друзі-християни сім’ї. Потім суддя попросила перекласти слова пісень, які звучали у вікон будівлі суду, адже дуже зацікавилась про що вони співають. І навіть, попросила додати зміст пісень до судових актів.

Перед засіданням, суддя особисто поспілкувалась з дітьми й побачила зовсім іншу картину від тої, яка описувалась у звинувачувальному листі німецька ювенальна служба. Тому вона була налаштована на детальний розгляд справи.

Окрім того, сусіди родини, тобто німці, також відкрито підтримували їхню позицію, вони бачили як вони живуть та виховують дітей.

Після судового засідання зі справою швидко розібралися, зрозуміли, що багатодітна сім’я має всі права існувати разом, а діти люблять своїх батьків. Через пару днів дітей повернули додому, з 11 години дня до 17:00 вечора всі діти були вже вдома. Наразі родина разом та продовжує жити у Німеччині.

Читайте: Ювенальна поліція: допомога сім’ї чи атака на батьків-військовослужбовців

Будь ласка, підтримайте місію організації “Всі разом!” – зробіть донат!

Всі разом!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram