Вимога до Держкіно: скасувати державне фінансування фільму “Мій юний принц”

Актуально
09.11.2021
Вимога до Держкіно: скасувати державне фінансування фільму “Мій юний принц”

Рух “Любов проти гомосексуалізму” надіслав лист-звернення до Державного агенства України з питань кіно (далі – Держкіно) із вимогою не допустити можливості державного фінансування проекту “Мій юний принц”. Активісти просять дотримуватися законодавства України про захист суспільної моралі.

У листі Руху зазначено, що суспільна користь та культурна значущисть цього кінопроекту є сумнівною. Із самого опису проекту стає зрозуміло, що ця стрічка про психічні хвороби та нездорові сексуальні відносини.

У листі акцентується, що фінансування подібних проектів за кошти державного бюджету є  неприпустимим.

“Любов проти гомосексуалізму” вимагає “цей проект зняти з розгляду та не допустити можливості державного фінансування, як такий, що містить пропаганду статевих девіацій, не має культурної значущості та є небезпечним для сталого розвитку молодого покоління“, – зазначається у листі.

Натомість, на конкурсному відборі експерти Держкіно урізали національні козацькі чи патріотичні фільми, назвавши їх неактуальними чи такими які не мають попиту.

“Заміна патріотичних кінострічок пропагандою антихристиянських збочень саме до 30-річчя Незалежності України є свідомо спланованим злочином проти українського народу і держави”, – коментує Тарас Каляндрук, доктор філософії, дослідник слов’янської лицарської культури, лауреат державної премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

Нагадаємо, що за результатами сімнадцятого конкурсного відбору Держкіно стрічка «Мій юний принц» отримала 20 млн грн державних коштів на реалізацію. Так, фільм Хачіка Васіляна і Олексія Гладушевського отримав найвищий бал – 14,6 (в категорії  «Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості»).

Читайте також по темі: Фільм про геїв, які глумляться над віруючими, отримав 20 млн державних коштів. Як Держкіно перевиховує українців

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram