Втрата зору та мрія побачити перемогу: Владислав Єщенко на Глобальному Лідерському Саміті

Актуально
14.12.2023
Втрата зору та мрія побачити перемогу: Владислав Єщенко на Глобальному Лідерському Саміті

Владислав Єщенко – сапер ТрО Збройних сил України, нині голова фонду «Побачимо перемогу» прибув на Глобальний Лідерський Саміт (ГЛС). Подія відбувалась 7-8 грудня у Києві на якій Владислав виступав у ролі українського спікера.

Владислав народився у Горлівці (Донецька область), але на початку війни у 2014 році  їм разом з батьком довелось переїхати у Слов’янськ, що теж знаходиться на Донеччині. Тоді майбутній герой був ще школярем.

Його історія є унікальним прикладом лідерства у військовий час. Він той, хто з перших днів повномасштабного вторгнення пішов добровольцем розміновувати території на східному напрямку. Під час одного з таких завдань, сапер із Донбасу втратив обидва ока коли ліквідовував боєприпаси. Тоді вибухнуло 84 протипіхотні міни. Це надзвичайна кількість, після якої майже неможливо вижити. Сам Владислав сказав на Саміті: «Я не знаю, яким дивом я лишився живий». 

Боєць провів понад 4 місяці у лікарні. Завдяки підтримці своєї нареченої Валерії та батька став на ноги. В особливості, батько військовослужбовця Олександр Володимирович також показав приклад батьківського лідерства. Коли почалась війна у рідному місті, він чітко розумів, що йому та сину потрібно виїжджати. А після втрати зору Владислава повністю опікувався та підтримував сина, що робить і донині.

Чому вирішив переїжджати батько розповідає: «Перше, це безпека сина, яку могли отримати лише в Україні. По-друге, Владу потрібно було закінчити школу, а там вже нормального навчання не було. Тому я відвіз свого сина у безпечне місце для отримання освіти».

Участь Владислава на ГЛС є втіленням українського гасла: «Українське лідерство має значення для світу». Про що і засвідчив Руслан Кухарчук, національний директор ГЛС в Україні. Він урочисто представив героя перед його виступом: «У мене було бажання, щоб у рубриці нашого власного українського лідерства ми не могли пройти повз героїзм наших воїнів. Я тривалий час шукав військовослужбовця, який зазнав значних поранень на війні. Але повернувшись до цивільного життя почав займатись якоюсь певною справою, як лідер. І я знайшов таку людину – це Владислав Єщенко».

У форматі бесіди на сцені Владислав розповів свою історію, про службу в ЗСУ та як нині планує допомагати бійцям. Наприкінці виступу, ведучий Руслан Кухарчук оголосив збір пожертв для його фонду. За лічені 5 хвилин прямо на місці було зібрано майже 29 тисяч гривень.

Після короткої перерви та підрахунку зібраних коштів, Владислав разом з батьком та помічницею вийшли на сцену під оплески учасників Саміту. Зібрана сума була відразу передана йому особисто. На що Владислав відреагував: “Я безмежно вдячний вашій доброті та тому, що повірили у мої слова. Не сумнівайтесь, всі зібрані кошти підуть у потрібне місце на лікування інших героїв”. 

Нині Владислав вбачає власну місію у тому, щоб привезти в Україну технологію, яка допоможе йому та іншим незрячим бійцям знову відновити зір. Найбільше бажання військовослужбовця побачити українську перемогу.

Нагадаємо, що цьогоріч понад 550 учасників взяли участь на Глобальному Лідерському Саміті у Києві 7-8 грудня. На подію у столиці з’їхались команди з усіх регіонів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram