Міжнародні лідери і українські воїни стали обличчями Глобального Лідерського Саміту у Києві

Актуально
11.12.2023
Міжнародні лідери і українські воїни стали обличчями Глобального Лідерського Саміту у Києві

Понад 550 учасників взяли участь на Глобальному Лідерському Саміті у Києві 7-8 грудня. На щорічну подію у столиці з’їхались команди з усіх регіонів України.

Учасники провели два дні Саміту у колі сильних та натхненних лідерів. Час для такого навчання наживо у залі виділили близько 350 учасників. Вони отримали робочі зошити у яких нотували практичні поради. І в результаті, думки спікерів були не лише почуті, а й краще засвоєні.

Також в онлайн-форматі по всій Україні та закордоном було 200 учасників. Програма складалась з восьми відеопромов міжнародних спікерів. А також чотирьох послань від українських лідерів, що репрезентують різні сектори громадянського суспільства.

Привітальне слово на відкритті події мав Юрій Равнушкін, пастор церкви Hillsong у Києві. Він говорив про важливість лідерства Бога в життях лідерів. Адже у світі лунає купа голосів, що звучать з соцмереж, конференцій або роботи. Але найголовнішим поміж цього всього – Божий голос та Його Слово.

«Я хочу нагадати, що нам як християнським лідерам потрібно триматися Слова Божого. Кожного дня перебувати в молитві. Можливо, це банальні речі, але і їх потрібно собі постійно нагадувати. Кожного дня бути чутливими до Духа Святого, адже це дуже важливо», – зазначає Юрій Равнушкін.

Неймовірну музичну атмосферу події, забезпечив музикант та пастор церкви у Скадовську Давидов Платон, який зіграв музичну композицію на скрипці. В унісон пастору Равнушкіну він наголосив: головна партія в життєвій музиці належить Творцю, а ми покликані забезпечити якісний акомпанемент.

«Лідер долає зло» – так називається промова національного директора ГЛС в Україні Руслана Кухарчука цього сезону. Зло прагне домінувати і підкорювати собі все. Лідер, по-перше, не погоджується зі злом. Потім – повідомляє правду, наводить лад і формує нову правильну традицію.


МІЖНАРОДНІ ВІДОПОСЛАННЯ

Робочу програму Саміту відкрив традиційно пастор церкви Life.Chirch Крейг Грошел. Він говорив про емпатію та створення культури довіри у команді.

Кондоліза Райс – 66-ий державний секретар США і радник президента Джорджа Буша, говорила про уроки лідерства з минулого та вміння ведення переговорів.

Пет Гелсінгер – генеральний директор Intel Corporation. Тема його виступу – амбітні цілі, пристрасть у справі та менторів, які роблять лідерів кращими.

Даллас Дженкінс – режисер, продюсер та співавтор телесеріалу «Вибрані» розповів про створення серіалу, реакцію на критику і яка вона робота лідера.

Альберт Тейт – засновник і старший пастор церкви Fellowship Church говорив про лідерство у важкі часи.

Джеймс Клір – автор бестселера «Атомні звички». Тема промови – звички. Він розповів у які чотири етапи формуються звички та що таке звички на основі ідентичності.

Ліз Бохеннон – засновниця SSEKO Designs, автор книг. Мала актуальне послання про самотність лідера.

Кріш Кандайя – засновник The Sanctuary Foundation, телеведучий. Під час виступу нагадав учасникам, що надія є найпотужнішою, коли обставини найтяжчі, а часи найбільш невизначені.

Меґан Маршмен – спікер, автор, пастор. Від неї учасники почули про добрі Божі плани у час випробувань, які ми проходимо.

ЖИВІ УКРАЇНЦІ

Іван Федоров, мер Мелітополя говорив про досвід державного та політичного лідерства у період окупації та взаємодію з громадою. В особливості звернув увагу на комунікацію з місцевими церквами, які значною мірою допомагали під час окупації. Також підкреслив на вірності своїм принципам, навіть коли є загроза.

Пастор Вадим Шипілов у своєму виступі говорив про головні ознаки і характеристики лідера. Він знає мету, завжди на крок попереду, веде за собою, системно вдосконалюється, піклується про інших.

Про зневіру лідерів у собі та своєму лідерстві говорив Богдан Миронюк, пастор церкви «Благодать» у Нововолинську. Як часто люди, яких Бог кличе стати лідером не вірять, що впораються з справою, яку Бог їм доручає. Пастор розповів власний приклад від зневіри до впевненості у Божому плані для нього як лідера.

На Саміті також згадали про вплив і користь соціальних мереж. На цю тему говорив Дмитро Остапенко – підприємець, блогер, консультант. Він звернув увагу на користі соціальних медіа, які часто недооцінюються у суспільстві. Хоча вони є безкоштовним ресурсом для розвитку і популяризації своєї діяльності, бізнесу, цінностей та іншого. Блогер поділився досвідом, як за останні півтора року зібрав аудиторію у 200 000 підписників та як його відео набирають мільйони переглядів в соціальних мережах, таких як Instagram, TikTok та YouTube.

Додамо, що на Глобальному Лідерському Саміті беруть участь не лише індивідуально, а й чималими командами. До прикладу, цього року пастор Владислав Мікула з Вінниці приїхав з командою у 50 осіб. А у онлайн-форматі брали участь 5 команд, з яких 4 команди по 10 осіб. Найбільшою серед них стала команда церкви «Еммануїл» із міста Кам’янське, де пастором є Вадим Шипілов.

ВЛАДИСЛАВ ЄЩЕНКО

Про війну та допомогу бійцям говорив спікер Владислав Єщенко – військовий, що втратив очі та частково слух на війні.

Владислав приїхав на Саміт разом з батьком, який допомагає йому пересуватись. У форматі бесіди на сцені ГЛС, військовий та його батько розповіли про історію Владислава, який служив сапером ТрО ЗСУ. Після втрати зору Владислав прийняв рішення допомагати людям, що також як і він втратили зір під час війни. Тому він відкрив Благодійний Фонд з символічною назвою «Побачимо перемогу».

Наприкінці виступу Владислава, ведучий Руслан Кухарчук оголосив збір пожертв для його Фонду. За 5 хвилин прямо на місці було зібрано майже 29 тисяч гривень. Вся сума відразу на сцені була передана Владиславу.

Нагадаємо, що Глобальний Лідерський Саміт має вплив у багатьох країнах світу, більшість з яких переглядають тільки відеопослання. Але Україна є одна з небагатьох, що постійно запрошує на Саміт  живих промовців.

Оргкомітет з командою волонтерів ГЛС

Саміт у Києві також відвідали гості – організатори ГЛС у Молдові

Текст: Ксенія Кочева
Фото: Юрій Кочемасов

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram