«Всі разом!» започатковує збір історій вилучення українських дітей від батьків за кордоном

Актуально
07.04.2023
«Всі разом!» започатковує збір історій вилучення українських дітей від батьків за кордоном

Рух «Всі разом!» розпочинає відслідковувати та збирати відомості про українські сім’ї, які втратили дітей за кордоном.

Мова йде про викрадення або вилучення дітей від батьків у різних країнах світу. Неприємні ситуації, що відбуваються з українцями за межами України розпочались від початку повномасштабного вторгнення. Звісно, не виключаємо що і до війни таке явище існувало. Проте, наразі за даними ООН за кордоном опинились понад 7 мільйонів українців. З них у Росії перебуває близько 3 млн громадян, інша частина розсіяна по всьому світу. Такі цифри вказують, що проблематика дійсно існує і її не можна ігнорувати.
Переважно випадки розлуки дітей з ріднею стаються з жінками: матерями та бабусями. А також багатодітними сім’ями.

У ЗМІ вже були неодноразово публікації про те, як дитину забирали у батьків, бабусі чи опікуна, селили десь у монастирі розлучаючи з ріднею. Деяким вдавалось вибороти право на возз’єднання завдяки прикладеним зусиллям. Це збір всіх документів, адвокати, судові засідання, інформаційний розголос, звернення у Консульство, офіс Президента України та ще різні державні установи, як українські так і тої країни, де ця біда трапляється.

Ті люди, що змогли відвоювати свою ж дитину в чужій країні, стверджують у своїх коментарях ЗМІ наступне. Їм доводилось чути багато історій про те, як відсторонювали українських опікунів, директорів маленьких сиротинців чи сімейних будинків, які виїхали в перші тижні війни з міст, де були бойові дії. В результаті, цих дітей не можуть повернути до України.

Організація «Всі разом!» започатковує збір історій, де дітей розлучають зі своїми батьками. Ця кампанія покликана для заклику в першу чергу, Міністерства закордонних справ України розшукувати всіх українських дітей та неодмінно сприяти їхньому поверненню додому.

Тому, якщо вам відомо про вилучення дітей різними службами, такими як: поліція чи соціальні служби у справах дітей. Просимо повідомляти чіткі дані у офіс організації.  

Отож, контакти офісу:
– телефон: +38 (098) 858-4848

– ел. пошта: office@vsirazom.ua

– телеграм: @vsirazom_chat

Всі разом!

Читайте також:

Соціальні служби в Італії забрали дитину. Українка не може повернути сина

Як у Німеччині хотіли позбавити батьківських прав українських батьків 13 дітей

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram