У Раді зареєстрували законопроект про вилучення алкоголю і тютюну із продуктових магазинів

Актуально
20.07.2021
У Раді зареєстрували законопроект про вилучення алкоголю і тютюну із продуктових магазинів

Депутат Георгій Мазурашу ініціював проект закону, згідно якого продаж алкогольних та тютюнових виробів здійснюватиметься виключно у спеціалізованих магазинах. Проект уже зареєстрований у Верховній Раді та наданий на ознайомлення комітетам.

Проект Закону передбачає внесення змін до Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального”.

Згідно законопроекту, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння може здійснюватись виключно у спеціалізованих стаціонарних торгівельних точках (магазинах), де інші товари, крім перелічених, не продаються.

У Пояснювальній записці Мазурашу зазначає, що «реалізація алкогольної та тютюнової продукції у торгових точках, де продаються продукти харчування та інші товари повсякденного попиту, сприяє тому, що громадяни можуть купувати цю шкідливу для здоров’я продукцію, не маючи початкового наміру її придбати – просто тому, що вона багато разів потрапляє на очі і спрацьовує рекламний ефект».

У соцмережах таку ініціативу підтримують. Микола Гунько, помічник ініціатора законопроекту, написав у фейсбук: «Поки в парламенті є такі люди, як Мазурашу, Україна має майбутнє, адже в результаті прийняття даного закону алко- та тютюнозалежних в Україні значно поменшає, і суспільство стане здоровішим і щасливішим!»

Нагадаємо, раніше Георгій Мазурашу реєстрував Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму, де передбачалася адміністративна відповідальність за пропаганду гомосексуалізму посадовими чи службовими особами.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram