В Горішніх Плавнях на Полтавщині провели акцію “Всі разом за сім’ю!”

Актуально
03.07.2020
В Горішніх Плавнях на Полтавщині провели акцію “Всі разом за сім’ю!”

На День Конституції п’ятеро сімейних активістів містечка Горішні Плавні провели акцію щодо захисту природних родиних цінностей. Вони роздавали листівки “Не вирізайте сім’ю в Україні” та “ЛГБТ.Розшифрування”, а також пояснювали небезпеку ратифікації Стамбульської конвенції. Ініціювала цей захід представниця руху “Всі разом!” в Горішніх Плавнях – Олена Алещенкова, а допомогли реалізувати ідею сім’я Бистровських: В’ячеслав та Ірина . 

Акція проходила на головній вулиці міста – проспекті Героїв Дніпра, навпроти Центрального міського ринку. Організатори розмістили великий банер “Всі разом за сім’ю!” А для залучення малечі, активісти надули кульки: блакитні та жовті. І поки діти раділи яскравому подарунку, батьки слухали про небезпеку ратифікації Стамбульської конвенції та підписували відповідну петицію. А також на пам’ять отримували сімейну брошуру руху “Всі разом!”

Організатори зізнаються, що приємно здивовані підтримкою своїх одномістян: практично всі, з ким доводилося спілкуватися під час акції, виступали за природну родину та збереження інституту сім’ї в Україні. Загалом за день роздали близько ста буклетів. Найцікавіше, що ця п’ятірка активістів – це позаконфесійна група, яка зібралася заради родини та майбутнього своїх дітей. Вони є прихожанами різних церков міста, але їх об’єднує спільна мета.

Олена Алещенкова розповіла, що вперше про рух “Всі разом!” почула на марші за сім’ю в Кременчуці, потім побувала на такому ж заході й в Києві. Згодом їй потрапила анкета солідарності. Коли дівчина заповнювала її, то не думала, що це дасть якийсь зворотній зв’язок. Проте потім зрозуміла: важлива кожна людина. І того дня Олена вирішила зробити те, що зможе.

Вона так написала на своїй сторінці у Фейсбук: “Декілька років тому мало хто уявляв, що за сім’ю доведеться боротися та відстоювати природні цінності. Торік майже 270 тис. активних громадян проходили вулицями міст для захисту та популяризації сімейних цінностей. Сьогоднішні обставини тимчасово обмежують наші можливості щодо масових заходів, але “тримаємо руку на пульсі” і не гаємо часу, адже “Мовчання у момент зла є зло саме по собі. Бог не схвалить такого…нічого не сказати, означає сказати мовчки”. 

Наразі активісти Горішніх Плавнів не планують зупинятися та хочуть проводити такі акції регулярно. А вибір першого заходу на День Конституції теж став не випадковим. В’ячеслав Бистровський так поснив це: “Всі ми знаємо, що Конституція – основний закон держави. У ній прописано і визначення сім’ї, що це – союз чоловіка і жінки, а не союз двох чоловіків, жінок (як хочуть записати партнерів)”.

Нагадаємо, що офіс руху “Всі разом!” презентував спеціальні ідеї вуличних заходів в умовах карантинних обмежень та створив оригінальні макети білбордів для вільного друку та розміщення сімейної реклами у містах. Заохочуємо долучатися до проведення вуличних сімейних акцій у вашому місті та повідомляти про це до офісу руху “Всі разом!” за цими контактами.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram