У Запоріжжі кільком християнам заборонили помолитися на вулиці “через карантин”

Актуально
19.04.2021
У Запоріжжі кільком християнам заборонили помолитися на вулиці “через карантин”

У неділю в Запоріжжі поліція розігнала молитовний майдан за участю двох десятків віруючих. Мовляв, карантин зараз, тому будь-які релігійні заходи заборонені. Причому, люди знаходилися на центральній найбільшій площі міста у кілька тисяч квадратних метрів. Місцеві припускають, що причетним до цього міг бути керівник відділу внутрішньої політики мерії Сергій Шулдик. Адже чиновник відомий уже раніше нам як захисник ЛГБТ-акцій і противник права на свободу слова християн.

Інцидент стався цієї неділі на Фестивальній площі. Там уже понад сім років щонеділі проводиться молитва представників різних християнських конфесій. Загалом, збирається до 50 учасників заходу, під час карантинних обмежень кількість організатори зменшили до двох десятків. Люди перебувають у захисних масках та дотримуються безпечної дистанції у півтора метри.

На тижні уповноважений секретар міжконфесійної духовної ради християнських церков Запорізької області Тетяна Ярмохіна відносила до мерії повідомлення про захід. Там Шулдик запитав чи не тривожить їх зібрання поліція. На що жінка відповіла, що жодного разу за сім років не було від поліції зауважень, бо захід проходить в рамках закону. І уже через кілька днів дві поліцейські машини приїхали розігнати зібрання громадян. За словами місцевих активістів, значний вплив на поліцію має Сергій Шулдик. Рік тому під час карантину він захищав так званий гей-парад на тій самій площі Фестивальній.

«Ми проводили не масовий захід і нічого не порушували. Це конкретний наступ на християн, навмисна провокація. Тиждень тому поліція була на цій площі, розслідувала крадіжку, нас бачила і ніхто жодного слова не сказав», – розповіла Тетяна Ярмохіна.

Зі слів самих запоріжців, Шулдик досить вороже себе поводить по відношенню до християн та громадян із свідомою проукраїнською позицією.

Торік він відмовився приймати повідомлення про проведення мирної акції за природну сім’ю. І навіть сам визнав, що цим він порушує Конституцію, проте захід не допустить. Натомість на тій локації, де мала бути просімейна просвітницька акція, пройшов так званий гей-парад. За клопотанням Шулдика цей провокаційний захід  охороняли підрозділи поліції, попередньо зачистивши усіх просімейних активістів. Його уже дискваліфіковано сімейним рухом України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram