У Полтаві відсвяткували Український День Родини

Актуально
09.07.2020
У Полтаві відсвяткували Український День Родини

Яскравою фотозоною, сімейною літературою та жвавим музичним плейлистом привітали активісти полтавчан із Українським Днем Родини. Дійство розмістилося у сквері, що неподалік християнської церкви. Свято організувало подружжя Олександра та Злати Печоркіних, а згодом до ініціативи долучилися й небайдужі активісти. 

“В майбутнє ми крокуєм разом! Щасливі сім`ї, вільні люди та дитячий сміх, повір, не один ти – варто нам разом йти”, – такі слова лунали у святковому сімейному плейлисті в Полтаві. Саме жвавою музикою відкрили захід і привернули увагу сімей. А потім молодь, бабусі з онуками, подружжя з дітьми підходили до яскравої фотозони, щоб зробити світлину на пам’ять. Малеча отримувала повітряну кульку, а батькам дарували інформаційно-просвітницькі брошури “ПроСтосунки”,  “В Україні вирізають сім’ю!” та “ЛГБТ.Розшифрування”. Загалом роздали понад 200 буклетів. Організатори зізналися, що можна було б і більше роздавати, тому що люди підходили зацікавлені сімейною тематикою, але матеріали закінчилися.

“Коли ми організовували цю акцію, не знали як відреагує місцева влада, тому робили все дуже обережно – поблизу території церкви. Але від людей дуже простежувався запит на таку подію: зацікавлені сім’ї, молоді мами підходили, фотографувалися, охоче брали інформаційні матеріали. Також до нас підійшов один депутат і запропонував об’єднатися для подальших таких заходів для сімей”, – ділиться своїми враженнями Злата Печоркіна, яка разом із чоловіком Олександром відповідають за сімейне служіння в Полтавській області. А тому подружжя планує не зупинятися та проводити сімейні акції в різних місцях Полтави регулярно.

Також Український День Родини святкували і в столиці країни. Весела атмосфера, тематичні подарунки, яскрава фотозона створювали настрій попри похмуру погоду та метушливий робочий день. А кілька днів перед тим, на День Конституції на Полтавщині в Горішніх Плавнях також проходила акція “Всі разом за сім’ю!”

Нагадаємо, що офіс руху «Всі разом!» презентував спеціальні ідеї вуличних заходів в умовах карантинних обмежень та створив оригінальні макети білбордів для вільного друку та розміщення сімейної реклами у містах. Заохочуємо долучатися до проведення вуличних сімейних акцій у вашому місті та повідомляти про це до офісу руху «Всі разом!» за цими контактами.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram