У Мелітополі окупанти закрили одну з найбільших євангельських церков – «Благодать»

Актуально
13.09.2022
У Мелітополі окупанти закрили одну з найбільших євангельських церков – «Благодать»

Російські загарбники знову чинять злочини на окупованих ними територіях Запорізької області. Під час богослужіння 11 вересня у Мелітополі окупанти захопили молитовний будинок церкви «Благодать» (пастор – Михайло Бріцин). Храм знаходиться напроти Мелітопольського Державного Педагогічного Університету ім. Б. Хмельницького.

Недільне богослужіння велося у прямому ефірі, завдяки цьому деякі глядачі трансляції могли побачити, як прямо під час прославлення російські військові вдерлися в залу, вийшли на сцену й зупинили богослужіння. На кадрах з трансляції можна помітити, що у цей момент виконувалася пісня українською мовою.

Спочатку озброєні російські військові зафіксували паспортні дані прихожан. Також повідомляється, що брали навіть відбитки пальців. І вже за звичною традицією звинуватили віруючих у «зв’язку з США».

Нагадаємо, що від початку березня, як почалась окупація Мелітополя, євангельскі протестантські церкви міста опинилися під особливим тиском. Проводилися регулярні обшуки у храмах і в оселях пасторів, а також – вибіркові арешти.

На початку серпня окупаційна «влада» Мелітополя забрала будівлю Мелітопольської Християнської Церкви (МХЦ, пастор Віктор Сергеєв) і заборонила надалі проводити богослужіння. Храм цієї християнської громади – одна з найкрасивіших будівель у місті: величезна площа, оригінальний дизайн, продуманий ландшафт з пальмами та фонтаном. Відповідно нині окупанти перетворили цю територію церкви на культурно-розважальний і спортивний комплекс.

Через два тижні після захоплення МХЦ окупанти увірвалися ще в одну велику церкву Мелітополя – «Слово життя» (пастор – Дмитро Бодю). І все аналогічно – відібрали будівлю і заборонили проводити богослужіння. Тепер там розмістилася окупаційна поліція та інші силовики. А ще раніше – 19 березня – було викрадено пастора Церкви «Слово життя» Дмитра Боддю. Щоправда за кілька діб його відпустили і наказали виїхати з міста.

Таким чином нині три найбільші церкви Мелітополя захоплені і їхні богослужіння заборонені. Віруючі вимушенно опинилися у підпіллі, їм залишається лише збиратися по приватних оселях для молитовного спілкування.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram