У Києві започаткували традицію сімейних молитовних сніданків

Актуально
20.05.2024
У Києві започаткували традицію сімейних молитовних сніданків

У Києві відбувся Перший сімейний молитовний сніданок. 17 травня на заході навколо Святого Письма й молитви об’єднались просімейні активісти, капелани, пастори церков, лідери рухів та організацій. Мета заходу – запровадити культуру читання Біблії в колі сім’ї, створити культуру родинної молитви. Адже міцна молитва – це міцні стосунки, а міцна родина – це сильна держава.

«В Україні проведення молитовних сніданків вже є доброю традицією: вони проходять й на національному і на регіональному рівнях. Сьогодні ми започатковуємо саме сімейні заходи. Адже сім’я – це наша опора, наш тил, найцінніший подарунок, який треба оберігати», – наголосив Руслан Кухарчук, Голова руху “Всі разом!”, Національний директор Глобального Лідерського Саміту.

З вітальним словом звернулися координатори Руху Сімейних Молитовних Сніданків – Ольга та Володимир Шульга – батьки трьох дітей, співорганізатори та учасники сімейних фестивалів «Білі Ночі», служителі християнського руху «Місія в бізнесі», служителі міжнародного руху «ПОКЛИКАНІ». «Серце кожного з нас наповнене любов’ю до людей, тут ніхто не випадково. Господь сенс нашого життя. I я вірю, що коли ми дивимося на Нього, наше життя ніколи не буде зруйноване!», – наголосив Володимир Шульга.

Учасники читали 21 розділ Євангелія від Івана та ділилися роздумами. Кожен міг висловити свою думку з приводу прочитаного. «Всім нам важливо обʼєднатись в посиленій молитві єдності та віри за родини України, за вирішення викликів, за мудрість для кожного українця, за перебування під Божим покровом і, звісно, завершення війни через надприродне втручання Господа», – наголосила Оксамита Новачук, лідер руху «Живи».

Програма сніданку включала декілька блоків молитви. Присутні зверталися до Бога про:
– перемогу України
– родини військовослужбовців
– вдів та сиріт
– жінок та чоловіків, виховання дітей, звʼязок поколінь
– розвиток руху сімейних молитовних сніданків
– дієвий захист і підтримку сімʼї з боку держави.
Також баченням молитви та власним досвідом ділилися активні християнські служителі, як: Адріан Буковинський – доктор філософії, експерт з питань сімейної політики, керівник Всеукраїнського БФ «СІМʼЯ»; Платон Давидов – пастор церкви «Алілуя», м. Скадовськ; Марк Сергеєв – засновник гурту M.Worship, Сергій Львов – пастор церкви «Виноградник», капелан.

«Наша спільна мета – об’єднати зусилля для зміцнення родин. Перший дієвий спосіб – це молитва. Це рушійна сила надприродного втручання Господа, яка відкриває Небеса та приносить Божу присутність там, де ми знаходимося. Наше бачення – це рух проактивних людей, організацій, церков, запровадження культури сімейних молитовних сніданків та родинної молитви та вивчення Священного Письма», – підсумовує Ольга Шульга, координатор Руху Сімейних Молитовних Сніданків.

Нагадаємо, у січні 2024 року відбувся Форум «Сім’я в Україні: сучасні виклики та шляхи їх подолання», де було анонсовано Рух Сімейних Молитовних Сніданків. Також в межах події було сформовано партнерські групи взаємодії для вирішення проблематики родин.

Сімейний Молитовний Сніданок організували: Міжнародний рух «ПОКЛИКАНІ», Благодійна фундація «Your Destiny», Громадська організація «ЖИВИ».
Ініціативу підтримали: Благодійний фонд «Максимум», Місія «Молодь за спасіння», Рух соціально-відповідальних підприємств, Рух «Всі разом за сімʼю», Міжнародний рух «Ми – Молитва».

Приєднуйтесь до Руху сімейних молитовних сніданків! Це спільнота християн, які прагнуть розвинути традицію проведення сімейних молитовних сніданків у всіх регіонах України, а також впровадити молитву як частини культури української родини. Докладніше на сторінках Руху у Telegram, Facebook та Instagram.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram