Святоші та іншим хочуть присвоїти звання Герой України

Актуально
02.01.2023
Святоші та іншим хочуть присвоїти звання Герой України

30  грудня наприкінці 2022 року на сайті президента України з’явилась петиція з назвою: «Розгляд Президентом України можливості присвоєння звання Герой України загиблим на території ворога учасникам диверсійно-розвідувальної групи». Наразі триває збір підписів на петицію. На даний момент є  3 363 підписи.

Дмитро Корчинський – український політик, громадський діяч, письменник. У своєму telegram-каналі, залучив підписників до петиції: «Браття і сестри, прошу вас підписати дану петицію про присвоєння звання Героя України нашим братчикам-диверсантам. Це найменше, що ми можемо зробити для них», – підкреслив Корчинський.

Ви також можете підтримати петицію тут.

Мова йде про героїв: Максима Михайлова «Не пий пиво», Юрія Горовця «Святоша», Тараса Карпюка «Тарасій» та Богдана Лягова «Апполон». Ініціатором петиція стала Катерина Шведенко. У основі документу вона зазначає: «Хлопці віддали все своє свідоме життя боротьбі за Україну, за свободу та незалежність, вони робили надскладну та безсумнівно дуже важливу роботу і ми маємо достойно вшанувати пам‘ять про них».

Вони загинули 25 грудня на кордоні з Брянською областю в ході чергового бойового виходу. У момент смерті були у повному обмундируванні і зі зброєю в руках. Хлопці перебували в числі української диверсійно-розвідувальної групи – бійці та розвідники. Були причетні до організовування диверсій на території Росії.

Їхня загибель стала болем для всіх, хто був знайомий з бійцями. Адже відомо, що після 2014 року хлопці воювали у зоні АТО, а після 24 лютого відразу пішли як добровольці на велику війну.

Нагадаємо, що сайт «Всі разом!» вже публікував раніше публікацію про героїв Святошу, НеПийПиво і Тарасія, де детально розповідається про їх активну діяльність до війни. Також про те, як приймали активну участь в акціях протидії ЛГБТ-угрупуванню.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram