Сорос, Обама та Клінтон фінансують кампанію проти Ілона Маска — Daily Mail

Актуально
05.05.2022
Сорос, Обама та Клінтон фінансують кампанію проти Ілона Маска — Daily Mail

Бізнесмен Джордж Сорос, прибічники Білла Клінтона та Барака Обами, а також уряди кількох європейських країн стоять за кампанією проти Ілона Маска, який недавно купив соціальну мережу Twitter. Про це пише британська газета Daily Mail.

Нещодавно 26 громадських та правозахисних організацій закликали рекламодавців бойкотувати соцмережу, якщо новий власник запровадить “необмежену свободу слова”. Представники цих організацій підписали відкритий лист, у якому висловили занепокоєння щодо планів Ілона Маска, які він озвучив щодо змін у політиці мережі Twitter.

«Під управлінням Маска Twitter ризикує перетворитися на вигрібну яму дезінформації із прив’язаним до вас брендом, забруднюючи нашу інформаційну екосистему в той час, коли довіра до інститутів та засобів масової інформації вже перебуває на рекордно низькому рівні», — написали активісти у своєму зверненні.

Маск у відповідь на лист написав у своєму Twitter: «Хто фінансує ці організації, які хочуть контролювати ваш доступ до інформації?» Давайте досліджувати…». А також додав: «Сонячне світло — найкращий дезінфікуючий засіб».

Daily Mail з’ясувало, що ці підписанти мають пряме відношення до всесвітньо відомих лоббістів лівих ідей. Видання зазначає, що лист був оформлений на бланку з логотипами Accountable Tech, Media Matters for America та Ultraviolet.

Серед некомерційних організацій, які підписали звернення, була кампанія Center for Countering Digital Hate. У матеріалі йдеться, що її найбільшим спонсором, згідно з останнім звітом, є шведське урядове агентство з розвитку Sida, за яким слідують фонд Джорджа Сороса «Відкрите суспільство».

Зокрема, серед підписантів вказується Media Matters for America. Зазначимо, що організація була створена у 2004 році колишнім журналістом Девідом Броком і займається «всебічним моніторингом, аналізом та виправленням консервативної дезінформації в американських ЗМІ».

Компанія Accountable Tech — це група, що базується у Вашингтоні і очолюється Джессі Леріх – колишнім представником із зовнішньої політики кампанії Хілларі Клінтон.

«UltraViolet — це потужна спільнота людей, мобілізованих для боротьби з сексизмом і створення більш інклюзивного світу, який точно представляє всіх жінок, від політики та уряду до ЗМІ та поп-культури», — йдеться на їхньому сайті. Ця організація UltraViolet була заснована у 2012 році і підтримується численними приватними фондами, як повідомляє Daily Mail.

Таким чином Daily Mail у своєму матеріалі приходить до висновку, що за кампанією проти Ілона Маска стоїть мільярдер Джордж Сорос, а також представники колишніх президентів-демократів та донори Демократичної партії США. Зокрема, кілька організацій мають відношення до уряду Данії, Нідерландів, Німеччини та Канади.

Видання також зазначає, що активісти, які вимагали від великих компаній не купувати реклами в Twitter, працюють на організації Барака Обами, Хілларі Клінтон та Джорджа Сороса. Зокрема, Black Lives Matter Global Network Foundation,  Gender Equity Policy Institute, Global Project Against Hate and Extremism, Women’s March. Усі вони відомі своєю політикою лівого спрямування, підтримкою ЛГБТ-спільноти і просуванням гендерної ідеології.

Нагадаємо, що у квітні Ілон Маск уклав угоду щодо придбання Twitter. Купівля соціальної мережі Маском викликала негативну реакцію з боку прихильників політики лівого спрямування. Яким, очевидно, був колишній керівник – Джек Дорсі. За часів Дорсі Твітер запровадив найжорстокішу цензуру проти акаунтів та повідомлень, які транслюють консервативний традиціоналітський світогляд. Також ширко видалялися і блокувалися акаунти людей, пов”язаних з Республіканською партією США. Найгучніший випадок – видалення акаунта Трампа із кількістю підписників понад 88 мільйонів. Цей факт тоді призвів до розвитку альтернативних соціальних медіа платформ.

Читайте також по темі: 

Ілон Маск – новий власник Твітера: чи повернеться туди свобода слова

Фонд «Відродження» і Джордж Сорос в Україні: кого фінансують і навіщо

Чому користувачі залишають Facebook і Twitter і куди йдуть

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram