Ілон Маск – новий власник Твітера: чи повернеться туди свобода слова

Актуально
26.04.2022
Ілон Маск – новий власник Твітера: чи повернеться туди свобода слова

Мільярдер Ілон Маск купує Twitter. Про це йдеться в пресрелізі компанії, в якому також повідомляється, що угода була схвалена одноголосно. Зараз триває завершальний етап переговорів.

25 квітня 2022 року гігант соціальних мереж Twitter підтвердив продаж компанії Ілону Маску за 44 мільярди доларів США. Ілон Маск також заявив, що вже виділив 46,5 млрд доларів на фінансування цієї угоди. Також голова Tesla у своїй заяві зазначив, що хоче приватизувати Twitter, оскільки вважає, що зараз цей майданчик не реалізує свій потенціал як платформу для свободи слова.

Свобода слова – це основа функціонування демократії, а “Твіттер” – це цифровий майданчик, де обговорюються речі, життєво важливі для людства“, – заявив Маск, оголошуючи угоду.

Ілон також додав, що хоче зробити Twitter кращим, ніж будь-коли. Він вже запропонував нововведення щодо доповнення його новими функціями. Для підвищення довіри планується створення алгоритму відкритого вихідного коду, аутентифікуючи всіх людей, а також видалення спам-ботів та підробних облікових записів.

Маск підкреслив, що Twitter має величезний потенціал і він сподівається на співпрацю з компанією та спільнотою користувачів. Крім того, він додав, що політика мережі буде обережно змінена щодо банів, а також планується відмова від моделі доходів, яка базується на рекламі.

Після цієї заяви акції Twitter Inc. зросли на 6% 25 квітня до 52 доларів за акцію.

Нагадаємо, що у період американської президентської виборчої кампанії 2020 року у Twitter було вдалено аккаунт Дональда Трампа, а його пости містили специфічні маркування. Це свідчило про те, що соціальні медіагіганти стають все більше схожими на платформи для просування лівих ліберальних ідей та політичного протистояння, де вже немає місця свободі висловлень та іншим постулатам демократичного суспільства.

Тепер консерватори виражають сподівання, що медіа гігант Twitter під керівництвом Маска стане знову платформою для свободи слова.

Дональд Трамп у цьому контексті коментує Fox News, що не планує повертатися до Twitter, а вирішив використовувати свою власну платформу Truth Social. Разом із тим, він додав, що, на його думку, Маск – “хороша людина” і “поліпшить” платформу.

Представник Трампа Мінґ-Чі Куо, технологічний аналітик компанії з управління інвестиціями TF International Securities, повідомив ВВС, що Трамп все ж може вирішити повернутися на платформу, якщо він балотуватиметься на президентських виборах у США у 2024 році.

Нелегко створити платформу з більшим впливом, ніж Twitter, до наступних президентських виборів“, – сказав Куо.

Ілон Маск – найбагатша людина на планеті. Журнал Forbes оцінює його статки в 273,6 млрд доларів, в основному завдяки його акціям у компанії Tesla, якою він керує. Ще одна відома фірма, яка тісно пов’язана з його ім’ям – аерокосмічна компанія SpaceX.

Маск має понад 80 млн підписників у Twitter. Після інвестування в компанію він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безпритульних та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміум-користувачам.

Читайте також: Чому користувачі залишають Facebook і Twitter і куди йдуть

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram