Скандал у британському футболі через зламаний прапор ЛГБТ

Актуально
10.12.2020
Скандал у британському футболі через зламаний прапор ЛГБТ

Відомий футболіст Джеймі Варді, нападник англійського клубу “Лестер Сіті” забив переможний гол в матчі проти «Шеффілд Юнайтед» (2:1) 6 грудня під час матчу 11-го туру Английскої прем’єр-ліги. Під час святкування забитого гола підбіг до кутового прапірця в райдужних кольорах і вкотився в нього з двох ніг так, що той поламався навпіл.

Футболіст розмістив на своїй офіційній сторінці у Facebook фото цього феєричного моменту.  У ЗМІ почалася бурхлива реакція з приводу збиття райдужної символіки.  Лише протягом двох днів публікація зібрала понад 14 тисяч вподобань і більше тисячі перепостів.

Але суддя показав Джеймі жовту картку, бо пошкодження прапору сталося під час гри. Любителі футболу з усього світу спостерігали за англійською легендою та писали слова підтримки Джеймі Варді. Особливо багато коментарів з України, Польщі, Угорщини. Більшість підписників проявляють футболісту повагу.  «Ти кращий! Респект!», – пише Mateusz Kutzmarz із Варшави. Із України велика кількість коментарів із підтримкою Джеймі: «Так тримати!», – надіслав повідомлення Володимир Бохняк; «Респект з України!», – коментар від Руслана Андрійка; «Підтримуємо!», – написала Олена Огоренко.  З Великобританії підписниця Julie Edwards надіслала месседж: «Джеймі, ти – легенда!».

А користувачі соціальних мереж, що підтримують ЛГБТ,зажадали оштрафувати гравця. На футболіста посипалися звинувачення у гомофобії та цькування.І як показує практика, агресія – це звичайна реакція представників ЛГБТ-спільноти на будь-яку дію щодо їх символіки. Наприклад, у соцмережах лунали подібні вислови: «Варді ненавидить гей-співтовариство»; «Джеймі Варді, який зламав райдужний прапор, просто огидний. Його повинні оштрафувати за гомофобію»; «Ганьба! Чортів ідіот! Жовту картку тобі, Варді».

Наразі футболіст ніяк не прокоментував свій вчинок. Слід зауважити, що раніше гравець збірної Англії не був помічений в скандалах з ЛГБТ. Але його яскравий вчинок вартий уваги та підтримки! Keep doing that, Jamie!

Для довідки: Джеймі Варді – английський футболіст, чемпіон Англії сезону 2015/16 у складі «ЛестерСіти», кращий гравець англійської Прем’єр-ліги того же сезона та кращий бомбардир англійської Прем’єр-ліги сезону 2019/20.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram