Шестиколор на будівлі КМДА: як він з’явився і прізвища відповідальних

Актуально
13.01.2022
Шестиколор на будівлі КМДА: як він з’явився і прізвища відповідальних

Будівлю Київської міської державної адміністрації у грудні 2021 року підсвітили кольорами ЛГБТ-символіки. Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник підтримав акцію у відповідній публікації на офіційному сайті столичної влади, чим викликав значний суспільний спротив і резонанс. І це не дивно, бо такі дії ведуть до порушення прав та інтересів мільйонів українських сімей і мешканців столиці. Кияни, які захищають права сімей та дітей, відчули себе дискримінованими і такими, чиї права і інтереси порушені всупереч нормам Загальної декларації прав людини.

Громадська організація «Любов проти гомосексуалізму» одразу відреагувала на підсвітку із ЛГБТ-символікою. Організація надіслала у столичну адміністрацію запит про надання публічної інформації: хто саме видав розпорядження про реалізацію зазначеної акції та на підставі яких звернень і документів. Те, що вдалося встановити, викликає відвертий подив… 

У нашому розпорядженні опинилася копія листа організації «Амнесті Інтернешнл Лімітед» до КМДА від 29 листопада. У ньому вона просить столичну владу надати дозвіл на проведення короткострокової світлової вистави на фасаді будівлі Київської міської ради: «Тематика зображень та кольорів та загалом вистави стосується виключно теми прав людини і не зачіпає будь-яких політичних та ідеологічних аспектів суспільного життя». Проте зміст такої акції у листі не зазначений, і жодної згадки про те, що це буде підсвічування у кольорах угрупування ЛГБТ.

У цьому листі є ознаки умисного введення в оману керівництва міста, бо ініціатори акції запевняють, що не зачіпатимуть політичні та ідеологічні аспекти.  А насправді діють навпаки, зачіпляючи і політичні, і ідеологічні аспекти. Бо, як відомо, Amnesty International та KyivPride активно займаються просуванням відповідних ідеологічних та політичних тем.

У відповідь на запит від Amnesty International 8 грудня посадові особи Київської міської ради дають офіційне погодження. Відповідне рішення підписують керуючий справами Київської міської ради Ігор Хацкевич, а також Ігор Сабадаха, начальник управління адміністративного та господарського забезпечення Київської міської ради.

 КМДА та ЛГБТ: гра у піддавки

 Як результат, 10 грудня фасад адмінбудівлі КМДА, що розташований на вулиці Хрещатик, 36, на кілька хвилин підсвітили шестиколором – символом руху гомосексуалістів. Але показовим став той факт, що про це одразу було опубліковане повідомлення на офіційному сайті Київської адміністрації. У ньому зазначено, що ініціаторами акції є Amnesty International та KyivPride, хоча в листі з проханням погодити акції, згадки про KyivPride не було. І також заклики представників зазначених організацій «забезпечити належний  захист ЛГБТКІ-людям». Таким чином вже пост-фактом публічно декларується, що це акція відбувається саме для пропаганди ідей руху ЛГБТ.

І що особливо показово, у цій публікації також міститься і коментар першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника. Чиновник, посилаючись на Загальну декларацію прав людини зазначив, що підтримує таку акцію: «визнання … цієї рівності веде людей до свободи, взаємоповаги та миру». Таким чином, перший заступник здійснив політичний акт публічної підтримки концепції ЛГБТ-угрупування. Хоча його про це ніхто не просив, принаймні, формально.

Таким чином, хоч у первинному листі від Amnesty International не повідомлялося, що акція з підсвічуванням буде саме для пропаганди ідей ЛГБТ-руху, керівництво КМДА в особі пана Поворозника це чітко усвідомлювало, а відповідно – діяло з умислом і для звітування.

До чого тут Загальна декларація прав людини?

Микола Поворозник у своїй цитаті посилається на Загальну декларацію прав людини 1948 року. Мовляв, «права і свободи людини не можуть бути обмежені за жодними ознаками». Звертаємо увагу, що у документі жодним чином не згадані гомосексуалісти, бісексуали, лесбійки та транссексуали, на чию вимогу була реалізована зазначена акція.

Навпаки, у ст. 16 Декларації зазначається, що «сім’я є природним і основним осередком суспільства і має право на захист з боку суспільства та держави», яку можуть заснувати «чоловіки і жінки, які досягли повноліття».

Таким чином, подібні акції ведуть до порушення принципів самої Загальної декларації прав людини, зазначених у ст. 7, 28, 29, 30 документу. У Декларації зафіксована підтримка інституту сім’ї, а не ЛГБТ-руху.

У тексті Декларації також зазначено, що у демократичному суспільстві мають бути забезпечені «справедливі вимоги моралі, громадського порядку і загального добробуту».  А також: «ніщо у цій Декларації не може бути витлумачено як надання будь-якій  державі,  групі осіб  або  окремим   особам   права займатися будь-якою діяльністю або вчиняти дії, спрямовані на знищення прав і свобод».

Таким чином, представники ЛГБТ-угрупування намагаються маніпулювати положеннями Загальної декларації прав людини, щоб вчиняти дії, спрямовані на знищення прав, свобод та інтересів громадян і сімей.

Безсумнівно, подібні ініціативи не тільки не відповідають суспільним моральним нормам, а й формують недовіру до органів влади і провокують суспільне невдоволення та протистояння. Тому керівництву міста слід визначитися: намагатися сподобатися міжнародним організаціям, які спонсують ідеологічно-політичні рухи, або дбати про розвиток столиці та інтереси українських громадян.

Рух «Всі разом!» відразу надіслав лист Віталію Кличку, в якому звернув увагу київського мера, що у таких діях його підлеглих вбачаються ознаки дискримінації материнства, батьківства, дитинства; порушення прав дітей на безпечний інформаційний простір; порушення норм законодавства про захист суспільної моралі. Також ми очікуємо видалення відповідної публікації з сайту КМДА.

Рух “Всі разом!”

 Читайте також: Шестиколор на будівлі київської мерії як порушення норм Загальної декларації прав людини

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram