Шестиколор на будівлі київської мерії як порушення норм Загальної декларації прав людини

Актуально
13.12.2021
Шестиколор на будівлі київської мерії як порушення норм Загальної декларації прав людини

Будівлю Київської міської державної адміністрації підсвітили кольорами ЛГБТ. Керівництво КМДА офіційно підтримало акцію, посилаючись на Загальну декларацію прав людини. Про це повідомляє офіційний портал столичної адміністрації.

У тексті новини зазначено, що 10 грудня Київська адміністрація відзначає Міжнародний день прав людини. З незрозумілих причин до цього дня приурочили символіку ЛГБТ. Можливо, через те, що ініціаторами акції вказані Amnesty International та KyivPride, які відомі просуванням деструктивного ідеологічно-політичного концепту.

Публікація також містить цитату першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника. В якій він виражає підтримку ЛГБТ-ідей та зазначає, що «визнання … цієї рівності веде людей до свободи, взаємоповаги та миру». Таким чином, перший заступник голови КМДА здійснив політичний акт публічної підтримки концепції ЛГБТ-угрупування. Зазначена концепція, перш за все, спрямована на руйнацію традиційних світоглядних орієнтирів та зазіхання на концепцію природної традиційної сім’ї.

Микола Поворозник у своїй цитаті посилається на Загальну декларацію прав людини 1948 року, мовляв, що «права і свободи людини не можуть бути обмежені за жодними ознаками». Слід звернути увагу, що у зазначеному документі жодним чином не згадані гомосексуалісти, бісексуали, лесбійки та транссексуали, на чию вимогу була реалізована зазначена акція. Навпаки, у ст. 16 Декларації зазначається, що «сім’я є природним і основним осередком суспільства і має право на захист з боку суспільства та держави», яку можуть заснувати «чоловіки і жінки, які досягли повноліття».

Таким чином, подібні акції ведуть до порушення принципів самої Загальної декларації прав людини, зазначених у ст. 7, 28, 29, 30 документу. У Декларації зафіксована підтримка інституту сім’ї, а не ЛГБТ-руху. У текст Декларації також зазначено, що у демократичному суспільстві мають бути забезпечені «справедливі вимоги моралі, громадського порядку і загального добробуту».  А також: «ніщо у цій Декларації не може бути витлумачено як надання будь-якій  державі,   групі   осіб  або  окремим   особам   права займатися будь-якою діяльністю або вчиняти дії, спрямовані на знищення прав і свобод».

Проте представники ЛГБТ-угрупування намагаються маніпулювати положеннями Загальної декларації прав людини, щоб вчиняти дії, спрямовані на знищення прав, свобод та інтересів громадян і сімей.

Ця акція викликала у громадскості багато запитань. Рух звернувся до Голови КМДА Віталія Кличка, в якому висловив занепокоєння реалізованою акцією та офіційною підтримкою ідей ЛГБТ-угрупування з боку керівництва міста. “Такі дії ведуть до порушення прав та інтересів мільйонів українських сімей і мешканців столиці. У таких діях також вбачаються ознаки дискримінації материнства, батьківства, дитинства; порушення прав дітей на безпечний інформаційний простір; порушення норм законодавства про захист суспільної моралі“, – зазначено у листі.

Після зазначеної акції кияни та гості столиці, які захищають права сімей та дітей, відчули себе дискримінованими і такими, чиї права і інтереси порушені всупереч нормам Загальної декларації прав людини. Звертаємо увагу, що подібні дії керівництва Києва формують недовіру до органів влади і провокують суспільне невдоволення та протистояння.

Також громадська організація “Любов проти гомосексуалізму” надіслала запит на публічну інформаццію із вимогою прояснити питання:

1. Хто і у якій формі видав розпорядження про реалізацію зазначеної акції? Просимо надати копії відповідних документів.

2. Яка загальна сума витрачених коштів та хто профінансував реалізацію цієї акції?

3. Які служби, у тому числі комунальні, здійснювали безпосередню реалізацію підсвітки адміністративної будівлі?

Очікуємо реакції від Київської міської державної адміністрації.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram