Сергій Шулдик з Запорізької міськради порушив Конституцію і не прийняв повідомлення про сімейний захід

Актуально
17.09.2020
Сергій Шулдик з Запорізької міськради порушив Конституцію і не прийняв повідомлення про сімейний захід

Запорізька міська рада відмовилася прийняти повідомлення про проведення мирної акції протесту проти ЗапоріжжяПрайду, запланованого на 20 вересня. Начальник відділу внутрішньої політики Сергій Шулдик у грубій формі і в порушення прямої норми Конституції заявив ініціаторам сімейної акції, що ні в якому разі не зареєструє повідомлення про захід.

Політичний рух гомосексуалістів і лесбійок запланував провести перший у Запоріжжі «гей-парад» 20 вересня. Потенційних учасників запрошують на 11.00 на Фестивальну площу. Вирушити колона планує о 12.00.

Як стало відомо офісу руху “Всі разом!”, у середу, 16 вересня, організаційний комітет сімейного руху Запоріжжя ухвалив рішення провести мирну інформаційно-просвітницьку акцію на тому ж місті. Того ж дня уповноважений представник згідно вимог Конституції і законів України прибув до міської ради, щоб вручити повідомлення. У канцелярії сказали, що не реєструють повідомлення без попередньої візи відділу внутрішньої політики. Таким чином відбулося перше порушення законодавства, адже ніякого візування повідомлень про проведення мирний зібрань законодавство не вимагає.

Тоді представник оргкомітет сімейного заходу попрямував у кабінет начальника відділу внутрішньої політики Запорізької міської ради Серія Шулдика. Цей державний службовець, ознайомившись зі змістом повідомлення, відразу у грубій формі відмовився його візувати і приймати. Таким чином посадові особи міської влади двічі грубо порушили Конституцію і законодавство України, перевищивши свої повноваження і поставив під сумнів конституційне право громадян України.

Стаття 39 Конституції України: «Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування».

 

На мирну сімейну акцію протесту проти «гей-параду» 20 вересня до Запоріжжя приїдуть громадян з різних міст України. Всі вони мають на меті заявити протест проти пропаганди гомосексуалізму, звершити молитву, поширювати друковані матеріали, використовувати просвітницькі транспаранти та інші матеріали.

Рух «Всі разом!» направляє звернення до правоохоронних органів з вимогою встановити факт адміністративного правопорушення і притягнути до відповідальності посадових осіб Запорізької міської ради.

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram