Рух “Всі разом!”: Голова МВС Аваков має розібратися із “Конгресом”

Актуально
14.10.2020
Рух “Всі разом!”: Голова МВС Аваков має розібратися із “Конгресом”

Рух «Всі разом!» надіслав лист до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та начальника київської поліції Андрія Крищенка з вимогою анулювати ліцензію фірми «Конгрес» на право займатися охоронною діяльністю. Причина – порушення співробітниками “Конкгресу” українського законодавства, фізична атака на мирних громадян, незаконне заволодіння стороннім майном.

12 жовтня  Рух «Всі разом!» надіслав звернення в МВС та в Нацполіцію із вимогою анулювати ліцензію  на право займатися охоронною діяльністю приватної охоронної фірми «Конгрес» та встановити осіб, які здійснювали заходи фізичного впливу на учасників мирної акції.  Бійці «Конгресу» у місці значного скупчення людей здійснили декілька нападів, застосувавши невиправдану фізичну силу до учасників мирної акції.

У листі зазначається, що представники приватної охоронної організації прямо порушили права мирних громадян. Відповідно ст. 10 Закону України «Про охоронну діяльність» під час організації та здійснення охоронної діяльності забороняється здійснювати дії, що посягають на права, свободи та власність фізичних осіб, а також ставлять під загрозу їх життя та здоров’я, честь, гідність і ділову репутацію. Закон чітко визначає, що у місцях значного скупчення людей суворо заборонено здійснювати заходи фізичного впливу.

У листі до міністра Авакова озвучені наступні вимоги: “1. Анулювати ліцензію  на право займатися охоронної діяльністю приватної охоронної фірми «Конгрес». 2. Встановити підстави перебування охоронної фірми «Конгрес» навколо ТРЦ Гулівер та встановити осіб, які здійснювали заходи фізичного впливу на просімейних активістів. 3. Відреагувати на пряме порушення прав та свобод постраждалих відповідно до чинного законодавства України“, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що 11 жовтня о 18:00 біля торгово-розважального центру «Гулівер» була заявлена просімейна інформаційно-просвітницька акція. Люди збиралися, аби сказати про свою громадянську позицію щодо недопущення пропаганди гомосексуалізму на стінах «Гуліверу» за допомогою проекторної ілюмінації. Проте активістів, які лише спробували наблизитися до торгового центру, почала витісняти наймана приватна охорона фірми «Конгрес», застосовуючи фізичну силу та пошкоджуючи майно.

Тепер очікується реакція щодо протиправних дій представників охоронної організації “Конгрес”, а також відповідь на звернення від Міністра внутрішніх справ та начальника київської поліції.

Більше про всі обставини бандитської атаки «Конгресу» на просімейних активістів під мовчазне спостереження поліції читайте у попередній публікації – ТУТ.

Читайте також: Охоронна фірма «Конгрес» атакувала сімейну акцію у Києві — постраждав Руслан Кухарчук. Поліція спостерігала. Відео

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram