Хто атакував людей біля ТРЦ Gulliver у Києві? Правда про охоронну фірму «Конгрес»

Актуально
13.10.2020
Хто атакував людей біля ТРЦ Gulliver у Києві? Правда про охоронну фірму «Конгрес»

Бійці охоронної фірми «Конгрес» застосували неправомірну силу проти мирних громадян. У неділю ввечері кілька десятків людей прийшли до ТРЦ Gulliver, щоб висловити свій протест проти пропаганди ЛГБТ-ідей, до чого вдався цей торговельно-розважальний центр. Але лише побачивши в руках людей транспаранти, бійці «Конгресу» напали на людей, завалили їх на землю, заволоділи їхнім особистим майном, поламали обладнання.

Більше про всі обставини бандитської атаки «Конгресу» на просімейних активістів під мовчазне спостереження поліції читайте у попередній публікації – ТУТ.

А в цій публікації ми зібрали попередню інформацію про ключових осіб цієї охоронної компанії, яка діє у бандитський спосіб.

Перше, що кинулося в око – кількість особового складу. Орієнтовно близько сотні чоловіків в уніформі «Конгресу» вишикувалися біля входів у ТРЦ Gulliver ввечері, 11 жовтня. Це при тому, що ніяких намірів проводити інформаційні акції всередині приміщення не було. Наступне, що слід відзначити – весь особовий склад «Конгресу» ділився на дві групи. Більша частина знаходилася в стандартній уніформі з ознаками ідентифікації – відповідний бейдж на грудях. Але тут же поруч на чергуванні перебував спеціальний підрозділ «Конгресу» – у чорній уніформі, з повністю закритими обличчями та без жодних персональних опізнавальних знаків.

Кремезний чоловік без опізнавальних знаків у костюмі пісчаного кольору керував всім процесом і давав незаконні команди атакувати людей.

Уніформа та аксесуари бійців «Конгресу» – у якісному стані, мають вигляд нових або таких, що регулярно ретельно доглядаються. Відчувається, що браку грошей для виконання специфічних завдань ця фірма не відчуває. Атакують мирних громадян – отримують значні кошти.

Розуміючи, що вони виконують сумнівне завдання, більшість бійців «Конгресу» сховали бейджі у нагрудні кишені. Але нам вдалося зафіксувати на фото і відео кілька бейджів. Ці іменні посвідчення підписані директором компанії на прізвище Кучук.

Пошук відомостей про цю кампанії і її ключових посадових осіб дав певний результат. Показово, що така велика і забезпечена охоронна компанія не має свого сайту і взагалі будь-яких публічних контактів у відкритому доступі. Це наводить на думку, що ключовими замовниками послуг цієї охоронки є не відкритий ринок, а вузьке коло спеціальних чи навіть специфічних клієнтів.

Нам вдалося у відкритих джерелах знайти інформацію про приватне підприємство з наступною назвою «Юридична компанія «Конгрес». Код основного виду діяльності 80:10 – «Діяльність приватних охоронних служб». А також діяльність у галузі систем охорони (80:20), забезпечення громадського порядку (84:24) і юридичні послуги (69:10). Ну і щоб остаточно зафіксувати зв’язок між тими, хто атакував людей, і цією компанією з відкритих реєстрів, достатньо вказати ім’я директора, яке вказане у публічному реєстрі – Кучук Олег Миколайович. Зареєстрована фірма у Києві на вулиці Дяченка, 12, оф. 16.

Наступне питання – хто засновник і кінцевий вигодонабувач від діяльності охоронної фірми «Конгрес»? І тут ми знайомимося з громадянином на ім’я Шатковський Артем Олександрович. Зареєстроване місце проживання – селище Стіжківське (Шахтарська міська рада) у Донецькій області.

Рух «Всі разом!» вже направив відповідні заяви і листи на міністра внутрішніх справа Арсена Авакова з вимогою встановити кожну особу «Конгресу», яка застосовувала неправомірну фізичну силу проти мирних громадян. Але головна відповідальність має лягти на керівників компанії «Конгрес», які давали команди атакувати мирних людей.

Будемо повідомляти про розвиток подій…

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram