Розіграш велосипеду, збір для сімей військових та футбол із віниками: найцікавіше на сімейних вуличних акціях у містах України

Актуально
04.06.2024
Розіграш велосипеду, збір для сімей військових та футбол із віниками: найцікавіше на сімейних вуличних акціях у містах України

Проведення вуличних активностей на захист сімейних цінностей і дітей у різних регіонах України стало національною традицією. У яких поєднується відпочинок та корисна інформація для сімей та батьків з дітьми.

Отже, рух «Всі разом!» підготував огляд сімейних заходів, які відбулись у першу суботу червня. А також розповімо про сімейні заходи проведені наприкінці травня до Дня сім’ї.

Сміла

1 червня у місті відбулось родинне свято. Програма була створена для аудиторії від 3-х до 13 років. Проте всі охочі дорослі  також мали можливість приєднатись до свята. На локації працював ігровий майданчик, який організатори встановили для дітей міста. Також були вікові майданчики, аквагрим, безкоштовний батут та аніматори. Під час заходу був розіграш подарунків, один з яких – велосипед. Організатор події – церква «Блага вість», пастор Олександр Коваленко.

Львів

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Львові відбувся «Фестиваль сім’ї» з гаслом «Здорова родина — здорова Україна». Подія тривала з 13:00 до 18:00 години на площі перед Львівським національним університетом ім. Івана Франка. Всього функціонувало 32 різноманітні локації, які цікаві дорослим, дітям, підліткам та молоді. Організатори – Союз Євангельських Християн-Баптистів.

Мешканці Львова не лише цікаво та весело провели час, а й з користю. Адже взяли участь у благодійному розіграшу призів. Основна мета якого збір коштів на проєкт «Канікули в горах» для сімей загиблих воїнів від ГО «Українські мурахи».

Організатори фестивалю зазначають: «Сім’я – це суспільство в мініатюрі, від цілісності якого залежить безпека всього великого українського суспільства. Захід передбачає створення спільного дозвілля для сімей та молоді, культивування християнських цінностей та презентацію тематичних соціальних проєктів».

Зауважимо, що «Фестиваль сім’ї» відбувся в рамках «Місяця сім’ї». Це серія заходів на сімейну тематику, які організовують Церкви Євангельських Християн-Баптистів у співпраці з громадськими організаціями та благодійними фондами з 12 травня (День матері) по 16 червня (День батька).

Хмельницький

Хода з молитвою та насиченою програмою відбулась 19 травня у Хмельницькому. Церкви Духовної Ради міста спільно із міською радою провели масовий захід на захист сімейних цінностей. Ця подія була завершенням тижня «Фестивалю сімʼї», що проводився в місті на честь міжнародного Дня сім’ї.

Як зазначається на сторінках Духовної ради міста та міської ради, в рамках фестивалю у школах пройшов конкурс малюнку, лекції просімейної тематики для старших класів, була проведена спортивна спартакіада.

«Сім’ї мають бути міцним фундаментом нації, тилом для фронту, опорою для нових поколінь. Але в цей час сімейні цінності знаходяться під величезним тиском і атаками, і тому мають затверджуватись і захищатись знову і знову, різними шляхами. Саме тому чимала увага і зусиль церков міста і міської ради спрямовані на цю надважливу сферу суспільства. Хмельницький – за сімʼю! Міцна сімʼя – міцна держава!», – коментую організатори.

Юлія Сабій, керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради, в ефірі програми «На часі» телеканалу «МТРК «Місто» коментує: «Найголовніше сьогодні, що Хмельницька міська рада разом з Духовною радою міста та громадянським суспільством абсолютно розуміє важливість сім’ї, сімейних цінностей та виставляє пріоритетність. Розуміє, яка повинна бути підтримка для матерів, вдів, дітей. Також тих сімей, які є неповні, які в розлуці, які втратили годувальника. Ми хочемо показати важливість єднання, – також додає, – показати нашу відповідальність за збереження сім’ї».

Валерій Хома, представник Духовної ради Хмельницького та капелан в ефірі говорить: «Сім’я – це основа суспільства. Це основа нашої нації і народу. У нашому місті на рівні міської ради та Духовної ради є конкретне розуміння в тому, що на захист сім’ї потрібно обов’язково робити конкретні кроки, а не лише декларувати».


Чортків (Тернопільська область)

У місті Чортків на Тернопільщині 19 травня провели християнську сімейну конференцію «Будівництво щасливої сімʼї» для подружніх пар. Гостями було подружжя Богдана та Марічки Галюк. Богдан ділився стратегічною важливістю сімейного поклоніння. А його дружина Марічка поділилася рефлексіями про те, як відповідати добром на зло.


Фастів

На Київщині 18 травня відбувся сімейний заїзд на вихідні. Спільний відпочинок минув у мальовничій табірній базі «Територія змін». Організатори від церкви «Воскресіння» зазначають: «Було дуже сімейно, адже батьки із дітьми грали ігри, брали участь в конкурсах, спільно проходили квест. Це згуртовує і надихає!».

Окрім активного відпочинку був час для душевної терапії та спілкування про дітей та виховання. Завершальним акордом вікенду став незвичайний футбол із віниками.

Приютівська територіальна громада (Кіровоградська область)

З нагоди Міжнародного Дня сім’ї також провели свято для дітей в Приютівській територіальній громаді на Кіровоградщині. Організатором стала церква «Ковчег Спасіння» з Олександрії. З ціллю проведення інтерактивно-евангелізаційної локації для дітей до команди звернулись відповідальні особи з від Приютівської ОТГ.

Програма складалась з конкурсів, ігор та спілкування з батьками на тему традиційних сімейних цінностей. Близько 150 дітей разом з батьками прийняли участь у заході. Про це розповів старший пастор релігійної громади «Ковчег Спасіння» Олександр Лисов.

Нагадаємо, що з початку березня по всій Україні розпочався марафон соціальної реклами «Захищати сім’ю в Україні», який триває і до нині. Окрім того бачимо, що із зазначеної вище інформації у містах проходять вуличні сімейні події по всій Україні. Тому, якщо у Вашому місті запланована або уже пройшла вулична публічна маніфестація на сімейну тематику, просимо повідомити про це в офіс руху «Всі разом!»:

office@vsirazom.ua або +38 (098) 858-48-48.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram