Республіканці критикують Байдена за надто повільну підтримку України і боязнь засмутити Путіна

Актуально
23.02.2023
Республіканці критикують Байдена за надто повільну підтримку України і боязнь засмутити Путіна

Мітч Макконел, лідер республіканців у Сенаті США, в інтерв’ю для каналу Fox News зазначив, що головна подія у світі – це перемога України. І українські захисники показували би ще кращі результати, якби адміністрація Байдена не зволікала так сильно із військовою допомогою. Співзвучною є думка і Джима Ріша – головного республіканця у Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США. Він звернувся до Байдена з офіційною заявою, де закликав його прискорити процес оборонної допомоги України і не боятися засмутити Путіна. Подібні думки лунають все частіше та гучніше від представників республіканської партії США.

Лідер республіканців у верхній палаті Конгресу США – Мітч Макконел в інтерв’ю для Fox News сказав: «Перемога над росіянами в Україні – найважливіша подія, яка зараз відбувається у світі. Ми критикуємо Байдена за надто повільну допомогу, якби вона була прискореною, то Україна б зараз показувала ще кращі результати».

А наступного дня під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції Мітч Макконел взагалі закликав країни Заходу «пришвидшити процеси, подолати бюрократію й забезпечити передачу необхідної зброї українцям, щоб вони могли виграти війну». Зі свого боку, він запевнив, що США передадуть Україні значно більше боєприпасів та систем озброєння, ніж очікувалося. Сенатор зазначив: «росія має зазнати поразки в Україні. Ми не можемо встановлювати часові рамки для цього, але єдине, що ми можемо зробити … це прискорити прийняття рішень, щоб швидше доставити туди (в Україну – ред.) зброю», – передає Укрінформ.

Кількома днями раніше на сайті республіканської меншості Комітету з міжнародних відносин Сенату США Джим Ріш висловив рішучі заклики та вимоги до Байдена щодо оборонної допомоги Україні. Зокрема, він зазначив, що «за кілька місяців до початку війни, а також через рік після цього адміністрація Байдена постійно відкладала надання критично важливої підтримки українцям у побоюванні засмутити Путіна. Ця тенденція має припинитися». А також підкреслив, що чим швидше США забезпечать Україну озброєнням, необхідним для перемоги над РФ, тим швидше завершиться війна і тим меншою буде її ціна.

Нагадаємо, у жовтні був оприлюднений шокуючий колективний лист від тридцяти демократів-конгресменів на адресу президента США Джо Байдена. Мета цього листа – прохання до Байдена домовитися з Путіним без участі України. Всі підписанти є вкрай лівими активістами, просувають ЛГБТ-андженду, аборти та ліві марксистські ідеї в економіці.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram