П’ятдесят організацій вимагають захистити громадян, які у неділю вийдуть на захист сімей і дітей під час т.з. “Маршу рівності”

Актуально
16.09.2021
П’ятдесят організацій вимагають захистити громадян, які у неділю вийдуть на захист сімей і дітей під час т.з. “Маршу рівності”

Представники інститутів громадянського суспільства та лідери громадської думки підписують Колективну резолюцію із метою захистити права громадян на свободу слова і публічні зібрання. Підписанти вимагають у влади забезпечити реалізацію і захист конституційного права громадян безперешкодно висловлювати мирний протест проти проведення так званого “Маршу рівності” та ЛГБТ-ідеології.

Громадські організації, благодійні фонди, неформалізовані спільноти, професійні союзи та різнопрофільні експерти (науковці, журналісти, лідери громадської думки тощо) продовжують підписувати Колективну резолюцію. Цим документом підписанти звертають загальну увагу на випадки систематичного порушення прав і свобод громадян України, які протидіють суспільно-політичним ініціативам та діям руху ЛГБТ в Україні.

Понад п’ятдесят інститутів громадянського суспільства  наголошують на негайному припиненні практики нападів державними силовими підрозділами на учасників публічних акцій на захист сімейних цінностей, які затримували громадян і завдавали суттєву шкоду їхньому життю і здоров’ю. Тому у тексті Резолюції зазначається: “ВИМАГАЄМО від органів влади забезпечити реалізацію і захист конституційного права громадян безперешкодно висловлювати протест проти зазначеної події та її ідеології. Наголошуємо, що право на участь у публічних акціях та зібраннях гарантуються ст. 39 Конституції України“.

Документ залишається відкритим до підписання. Повідомити про намір підписати Громадську резолюцію можна на e-mail: Law@vsirazom.ua

Документом також декларується утворення Об’єднаної правозахисної моніторингової групи. В тексті зазначається, що Моніторингова група буде діяти 18-19 вересня у місті Києві і в подальшому із метою захисту прав та свобод, життя та здоров’я, честі та гідності громадян України, гарантованих Конституцією, які стоять на варті сімейних цінностей та допомагають державним органам захищати суспільну мораль, національні цінності, традиції, культуру та здоровий спосіб життя.

ЗАПРОШУЄМО увійти до складу моніторингової групи і стати Спостерігачем, заповнивши просту ФОРМУ.

Звертаємо увагу: Спостерігачі не є учасниками акції протесту та мають розпізнавальні знаки у вигляді жилету зеленого кольору із написом «ВСІ РАЗОМ! СПОСТЕРІГАЧ».

Читайте також: ГРОМАДСЬКА РЕЗОЛЮЦІЯ щодо захисту прав людей на свободу слова та мирний протест напередодні т.з. “Маршу рівності”

Формується склад Об’єднаної моніторингової групи на т.з. “Марш рівності”. Долучайся!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram