Привітання Залужного із Днем військового капелана

Актуально
25.10.2022
Привітання Залужного із Днем військового капелана

Головнокомандувач Збройних Сил України – Валерій Залужний у своєму телеграм-каналі ділиться думками щодо Дня військового капелана в Україні. Він визначає, наскільки це важлива праця на передовій та не менш, важлива роль від інших функцій на фронті.

Підкреслюючи функцію капеланського служіння, Валерій Залужний високо цінує капеланську роботу. Ось, що Головнокомандувач Збройних Сил України пише на своєму ресурсі.

“Військовий капелан вкладає до рук воїна наймогутнішу зброю – віру. Дає найціннішу втіху – надію. Діяльність капелана – не служба, а щире духовне служіння, здатне підтримати бійців у важку годину, розрадити, а часом навіть врятувати.

Священник храму Різдва Христового, що на Волині, Ігор Бігун на фронті з 2014 року. Тоді чимало його парафіян стали на захист держави від російської агресії. Поїхав на Схід і отець Ігор, адже духовна зброя, на його думку, не менш важлива у боротьбі за свободу і незалежність України.

У 2015 році приєднався до лав бійців 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, де й досі проповідує слово Боже.

– Ми не обираємо маму ‒ це промисел Божий. Ми народжуємося у матері, яка є найкращою для нас. Так само не обираємо національність ‒ це є воля Божа, що ми народилися українцями, і все, що нам дає Всевишній, ми маємо розвивати, захищати і любити, – пояснює отець Ігор. – Отже, коли ворог прийшов на нашу землю, ми всі незалежно від професій, поглядів, уподобань об’єдналися, щоб захистити нашу матір Україну. На фронт пішли найкращі сини і доньки України. Для мене є великою честю проповідувати Слово Боже цим незламним, мужнім воїнам.

Подією, яка назавжди закарбується в пам’яті, отець Ігор називає звільнення Харківщини…

Ціна свободи, яку виборюють наші захисники, є дуже високою. Однак кожен має абсолютне усвідомлення значення цієї боротьби.

– Ми б’ємося за Україну так, немов це остання битва. Фактично так і є, – упевнений капелан. – Ми переможемо і зрештою після важких випробувань матимемо сильну і нездоланну державу”.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram