“Продажі дітей” на Закарпатті: деталі справи

Актуально
14.07.2023
“Продажі дітей” на Закарпатті: деталі справи

На Закарпатті набула розголосу справа продажу дітей віком 1-2 роки на органи у Європу. Збентежені українці в шоці від справи. Торговця дітьми звати Денис Вароді, який працював вихователем у Чинаєдівському дитбудинку (Закарпаття).

Вчора, 13 липня стало відомо, що Вароді повернули під варту та збільшили запобіжний захід від 1 млн до 2, 6 млн гривень.

Затримували підозрюваного не вперше. 24 червня Дениса Вароді заарештувала поліція на українсько-словацькому кордоні під час спроби вивести 11 місячного хлопчика за кордон. Все сталося завдяки зверненню мами дитини в якої зловмисник хотів купити малечу за 5 тисяч доларів, тоді як за свої послуги отримував 20 тисяч доларів.

Відомо, що зловмисник шукав жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі, переконуючи їх, що у тяжкий воєнний час дитині буде краще закордоном, схиляв до продажу дітей. У ЗМІ говорять, що до затримання чоловік вже встиг реалізувати щонайменше три такі «продажі».

Однак, після затримання Вароді призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу під заставу у розмірі понад 1 млн грн попри те, що прокуратура клопотала про 3 млн грн. У прокуратурі Закарпатської області зазначили, що таке рішення призначила суддя Ужгородського міжрайонного суду Наталія Шумило.

Тим часом, після внесення застави адвокат зловмисника Олександр Семанцо розповів УНІАН.
«Учора мій підзахисний вніс заставу у розмірі 1 млн 6 тис. 500 грн і вийшов із СІЗО. Більше коментувати нічого не можу, оскільки ще не ознайомився з матеріалами справи – не дійшли руки», – сказав адвокат.
Прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк повідомила, що на це рішення вже подали апеляцію.

Згодом, Закарпатський апеляційний суд у засіданні під головуванням судді Феєр все-таки змінив запобіжний захід вихователю дитячого будинку Денису Вароді.

Таким чином, підозрюваний Вароді вніс понад 1 мільйон гривень застави і вийшов на волю. А на наступний день, знову опинився під вартою з новою і збільшеною сумою застави.

Нагадаємо, що обличчя зловмисника показав журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram-каналі і також назвав його ім’я.
Журналіст пише: «Це лице продавця дітей. Паскудником, який продавав дітей, виявився Денис Вароді. Він був вихователем Чинадієвського дитячого будинку».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram