Пріоритети Камали Гарріс: одностатеві партнерства, транси, аборти та канабіс

Актуально
24.07.2024
Пріоритети Камали Гарріс: одностатеві партнерства, транси, аборти та канабіс

Очікується, що віце-президент Камала Гарріс стане кандидатом у президенти від Демократичної партії. Це стало ймовірним після того, як президент Джо Байден вийшов із перегонів і підтримав на цю посаду свого віце-президента. Гарріс демонструє багаторічну підтримку лгбт, одностатевих «шлюбів», транссексуалів, абортів та наркотиків.

Захист одностатевих «шлюбів»
Її історія лгбт активізму почалася після того, як її обрали окружним прокурором у Сан-Франциско у 2003 році. У той період мер Сан-Франциско оголосив одностатеві «шлюби» в місті легальними. В свою чергу Гарріс тоді почала одружувати одностатеві пари. Вона це назвала «одним із найрадісніших» моментів у своїй кар’єрі. Хоча як генпрокурор вона мала заборонити рішення мера.

У 2010 році Камалу Гарріс обрали генеральним прокурором Каліфорнії. Як генпрокурор, вона відіграла ключову роль у легалізації одностатевих «шлюбів» у Голден-Стейті. Вона зробила значний внесок у протидію «Пропозиції 8». Це ініціатива голосування Референдуму, яка скасувала можливість одностатевим парам «одружуватись» у Каліфорнії у 2008 році. Гарріс заявили, що не буде захищати «Пропозицію 8» у суді. І вже у 2010 році Верховний суд США скасував цю заборону.

Президент Байден вшанував роботу Гарріс над легалізацією одностатевих «шлюбів». Він подарував їй ручку, яку він використав для підписання «Закон про повагу до шлюбу» в грудні 2022 року. Цей акт закріпив так звану «рівність шлюбів» у федеральному законі.

Захист транссексуалів
Коли Гарріс була на посаді генпрокурора Каліфорнії, штат намагався відмовити в операціях зі зміни зовнішніх статевих ознак трансв’язням. Тоді Гаріс формально підтримала позицію штату. Але вона працювала над тим, щоб змінити політику. Вона робила все для того, щоб будь-який ув’язнений міг отримати такі процедури.

Підтримка лгбт-угрупування
Камала Гарріс була обрана до Сенату США в 2016 році. За час перебування там, вона отримала 100 балів (найвищий бал) у системі «оцінки Конгресу кампанії з прав людини» за підтримку лгбт.

Її захист лгбт продовжувався під час її віце-президентства. Вона виступала проти законів, які були спрямовані на боротьбу з лгбт у консервативних штатах по всій країні. Це закони, які впливають на освіту і забороняють «підтвердження статі» транссексуальній молоді.

У 2023 році Гарріс влаштовувала прийом «Прайд місяцю» у своїй офіційній резиденції у Військово-морській обсерваторії Вашингтону, округ Колумбія. «Боротьба за рівні права — це патріотично», — сказала вона на прийомі. «Ми віримо в основоположні принципи нашої країни; ми віримо в обіцянку свободи, рівності та справедливості. Тому боротьба за рівні права є виявом нашої любові до нашої країни». Також під час «Прайд місяцю» вона відвідувала нью-йоркський Stonewall Inn, де були повстання проти поліцейських переслідувань гей-барів у 1969 році. Тоді ці повстання поклали початок сучасному політичному руху «за права лгбт».

Захист абортів
Гарріс та Байден на початку цього року виступали на мітингу на підтримку абортів. Вони закликали Конгрес прийняти закон спрямований на захист прав на аборти. 23 липня Гарріс провела мітинг у передмісті Мілуокі. Вона пообіцяла підписати закон, який «відновить репродуктивні свободи», тобто можливість жінок неконтрольовано вбивати дітей під час вагітності.

«Ми, хто вірить у репродуктивну свободу, зупинимо жорсткі заборони Дональда Трампа на аборти. Тому що ми довіряємо жінкам самим приймати рішення щодо свого тіла, а не дозволяти уряду вказувати їм, що робити. І коли Конгрес прийме закон про відновлення репродуктивних свобод, як президент Сполучених Штатів я підпишу його», — сказала Гарріс на мітингу. Кампанія Гарріс заявила, що планує протистояти мітингу Дональда Трампа в Шарлотті заходом, присвяченим абортам.

Легалізація канабісу
Гарріс підтримує повне припинення федеральної заборони вирощування і вживання наркотичного канабісу. Нещодавно, в березні цього року, вона вчергове закликала до легалізації марихуани. «Зробити марихуану легальною на федеральному рівні – це розумно, правильно. Я знаю це як колишній прокурор і як сенатор», – зазначила вона у одному з прес-релізі.

Гарріс виступала співавтором багатьох законопроєктів, листів та ініціатив на легалізацію та просування наркотиків. Вона закликала змінити федеральні правила щодо марихуани; представляла закон про декриміналізацію марихуани; підтримувала легальне використання так званої «медичної» марихуани та її дослідження тощо. Детальніше про наркоактивізм Гарріс можна прочитати в публікації USA Today.

Нагадаємо, кандидат у президенти в США Дональд Трамп зазначив, що обріже фінансування шкіл, які навчають дітей «гендерній» ідеології. Він назвав такий навчальний матеріал неприйнятним та божевільним.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram