Президент Польщі Анджей Дуда: ЛГБТ-ідеологія більш руйнівна, ніж комунізм

Актуально
15.06.2020
Президент Польщі Анджей Дуда: ЛГБТ-ідеологія більш руйнівна, ніж комунізм

ЛГБТ “ідеологія” більш руйнівна, ніж комунізм, – заявив 13 червня президент Польщі Анджей Дуда у своїй передвиборчій промові у місті Бжег. 

За словами президента Польщі, покоління його батьків протягом 40 років боролося проти комуністичної ідеології, не для того, щоб з’явилася нова, яка виявилася для польського суспільства ще більш згубною. Заява політика пролунала у контексті системної політики Польської держави, направленої на захист сім’ї від втручаннь ЛГБТ. Так, напередодні Дуда підписав «Сімейну хартію» передвиборних пропозицій, яка забороняє впровадження в школах ЛГБТ-ідеології та підтверджує право батьків на сексуальне виховання своїх дітей.

Ця позиція викликала шквал критики з боку ліво ліберальних сил, які звинуватили президента в ультра-націоналізмі. У відповідь канцелярія президента була змушена зробити уточнення, що його заява “стосується не людей, а ідеології”, та не має жодного відношення до дискрімінації. А сам Анджей Дуда підкреслив, що виступає за рівність, проте “переконання будь-якої меншини не можуть бути нав’язані більшості під фальшивою претензією на толерантність”. “У наш час істина стала переляканою маленькою істотою, яка ховається від набагато сильнішої коректності”, – додав президент в іншому твіті.

Нагадаємо, що Польща – одна з країн Євросоюзу, що займає сильну позицію на захист традиційних сімейних цінностей свого суспільства: у минулому році понад 80 міст і сіл країни підписали декларації про створення так званих “вільних зон від ЛГБТ-ідеології”.

Як повідомляв раніше рух “Всі разом!” – це вже не перша країна світу, яка починає активно блокувати гендерну та ЛГБТ ідеологію для захисту своїх національних, моральних і духовних цінностей. 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram