Після арешту Дурова Цукерберг пошкодував, що піддався тиску щодо цензури

Актуально
27.08.2024
Після арешту Дурова Цукерберг пошкодував, що піддався тиску щодо цензури

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг жалкує, що піддався тиску Білого дому щодо цензури контенту. У листі до Комітету з правових питань Палати представників він заявив, що втручання було «неправильним». Тому наступного разу, якщо подібне повториться, він планує відмовитися від цензурування контенту. Він висловився щодо цього після того, як засновника Telegram Павла Дурова заарештували у Франції.

Цукерберг висловив свої скарги 26 серпня у відповідь на розслідування модерації контенту на онлайн-платформах. Він детально описав, як високопосадовці адміністрації схилялися до компанії з метою цензурувати певні публікації про Covid-19. Вони включали в себе гумор і сатиру. Політики «висловлювали велике розчарування», коли платформа соціальних мереж чинила опір. Про це повідомляється в публікації Politico.

«Я вважаю, що тиск уряду був неправильним, і я шкодую, що ми не були більш відвертими щодо цього. Я твердо вважаю, що ми не повинні поступатися нашим стандартам вмісту через тиск з боку будь-якої адміністрації в будь-якому напрямку — і ми готові відповісти, якщо щось подібне станеться знову», — написав Цукерберг.

Цукерберг також висловив жаль з приводу приховування контенту, пов’язаного з висвітленням New York Post про Хантера Байдена перед виборами 2020 року. Тоді ФБР зазначало, що такий контент міг бути пов’язаний з російською дезінформацією. «Відтоді стало зрозуміло, що звіт не був російською дезінформацією, і, оглядаючись назад, ми не повинні були знижувати цю історію», — написав він. Республіканці в комітеті опублікували цей лист на сторінці в X (Twitter), назвавши його «великою перемогою свободи слова».

 

Переклад листа Марка Цукерберга до Конгресу США щодо неприйнятності урядової цензури у майбутньому.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram