«Національний конгрес батьків України» вважає примусову вакцинацію освітян дискримінацією 

Актуально
08.10.2021
«Національний конгрес батьків України» вважає примусову вакцинацію освітян дискримінацією 

Голова громадської організації «Національний конгрес батьків України», резидент Кабінету експертів Андрій Яценко в ексклюзивному коментарі порталу «Всі разом!» розповів, що думають батьки про примусову вакцинацію учителів. Він зазначив, що в навчальних закладах спочатку примушують вакцинуватись вчителів, потім, логічно, – дітей, а потім, і це теж логічно, – і усіх батьків! І висловив риторичне припущення: а дітей, у яких не вакциновані батьки через якийсь час теж не будуть допускати до навчання?

COVID-19 стрімко змінив не тільки життя планети Земля, але й розумову діяльність та духовний стан людей. У 2021 році хвороба набуває нових обертів та в багатьох країнах вже перетворилася на унікальний політичний механізм, вважає Андрій Яценко. Він говорить, що в Україні відбувається безпрецедентне порушення прав людини та Конституції України. Йдеться про примушення всіх вчителів робити вакцинацію та заборону невакцинованим освітянам працювати. Це – грубе порушення статті 2, 7, 23 Загальної декларації прав людини, затвердженої Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 1948 році, а також статті 24, 28, 43 Конституції України.

Позицію Яценка підтримують учасники ГО «Національний конгрес батьків України», які стурбовані примусовою вакцинацією освітян.

Якщо до теперішнього часу вчені, медики всього світу не можуть однозначно визначитись, чи є вакцинація головним та визначальним методом захисту життя людини від ковіду, а жодна вакцина не пройшла повного та достатнього випробування щодо наслідків, які спричиняє їх застосування, то чому уряд, міністерство освіти примушує вчителя робити вакцинацію? Чому не розслідуються непоодинокі випадки смерті здорових людей після щеплення різними вакцинами проти ковіду? Такі риторичні питання ставить Андрій Яценко, відповіді на які, очевидно, неможливо отримати.

В різних країнах світу люди почали виходити на акції протесту проти примусових щеплень та порушень прав людини. І це не спроста. Адже людина протягом всієї історії людства, вважає Яценко, протестувала та боролася проти ДИСКРИМІНАЦІЇ – будь-якого обмеження або переваг, що заперечують або обмежують рівне здійснення прав!

«В нашій країні розділення людей на вакцинованих та невакцинованих знову веде до протистояння одних груп людей проти інших. А в навчальних закладах – спочатку примушують вакцинуватись вчителів, потім, логічно, – дітей, а потім, і це теж логічно, – і усіх батьків! А дітей, у яких не вакциновані батьки через якийсь час теж не будемо допускати до навчання?» – розповідає експерт. І додає: «Насправді, ситуація з вакцинацією вчителів стосується кожної родини і кожної дитини! З’явились випадки, коли школам, де відсоток вакцинації вчителів не відповідає уявленню чиновників від освіти, не дозволяють працювати! А це вже масове порушення прав дітей! І за це конкретні особи повинні понести кримінальну відповідальність».

Нагадаємо, напередодні Дня учителя директор спеціалізованої школи №210 Оболонського району Києва Дмитро Ламза подав судовий позов до Окружного адміністративного суду м. Києва. Відповідачем по справі є Кабмін, третьою стороною виступає Профспілка працівників освіти й науки України. Директор вимагає визнати протиправною примусову вакцинацію, скасувати карантинні обмеження для учителів та повернути освітянам конституційні права.

А у Києві невакцинованих хочуть позбавити базових прав. Ініціативу прокоментували лікар, юрист та фармацевт.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram