На фронті загинув Микола Коханівський. Що він сказав у своєму останньому відео

Актуально
11.06.2024
На фронті загинув Микола Коханівський. Що він сказав у своєму останньому відео

10 червня почали надходити численні повідомлення про загибель засновника та першого командира добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського. Інформацію активно почали поширювати військовослужбовці та побратими, а також учасники українського націоналістичного руху. Український націоналіст та християнин віддав своє життя захищаючи свою країну від російських військ. Останнім часом воював рядовим солдатом на Харківщині, на одному з найгарячіших напрямків фронту поблизу Вовчанську.

Друзі та знайомі Миколи завжди відгукувались про нього як справедливого, сильного, безкомпромісного чоловіка і націоналіста. Його називають чесною людиною, в якої була глибока віра. «Він був найкращим з найкращих. Він був Другом, соратником, рідним із найрідніших», – пише про нього Роксолана Хмара. «Мало було і є в новітній історії України таких військово-політичних діячів. Його справи були послідовними та ідейними, промови були короткими і щирими, його акції були ефективними та вкрай болючими для зовнішніх та внутрішніх ворогів. Він не продався і не зійшов зі Шляху. Все було заради України та її людей», – написав про Миколу військовослужбовець Сергій Миронюк.

2 червня на своїй сторінці у фейсбук Коханівський опублікував відео, яке було відзняте за 400 метрів від ворога. Він зазначив, що вони активно воюють з ворогом та не пасуть задніх. Микола подякував за підтримку та молитви всім, хто це робить. «Ми українці. Ми солідарні. Ми єдині. Ми добрі християни. Ми молимось і воюємо, тому неодмінно, з Божою поміччю, переможемо цю сатанинську нечисть московську», – сказав військовий.

Микола був щирим християнином та завжди захищав та проголошував свої цінності. Він неодноразово співпрацював з організацією «Всі разом!» та брав участь у заходах на захист сімейних цінностей.

Ще у 2003 році Коханівський почав громадську діяльність націозахисного характеру. З того часу неодноразово організовував та брав участь в акціях на захист інтересів українців. Підтримував та підписувався в судах за патріотів, які перебували в слідчих ізоляторах. Він виступав проти радянської спадщини, руйнувавши та пошкоджуючи пам’ятники радянським політикам. Здійснював погроми російським банкам в Україні. З перших днів російського вторгнення в Україну у 2014 році сформував боєздатний підрозділ для захисту суверенітету та Незалежності України та брав участь у визволенні українських земель.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким. Шана і повага воїну-герою Миколі Коханівському.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram