Молитовні сніданки у різних містах України

Актуально
09.05.2023
Молитовні сніданки у різних містах України

Молитовні сніданки пройшли у п’яти містах України. А саме: Гостомель, Суми, Харків, Ізмаїл та Болград. Що варто знати про заходи у цих містах?

У Харкові відбувся перший Молитовний сніданок 5 травня 2023 року. Захід об’єднав різних людей — народних депутатів України, представників обласної та міської влади, духовенства різних християнських конфесій, бізнесменів та громадських діячів. Один з гостей сніданку був співголова Президентського Сніданку у Вашингтоні (США) Даг Бьорлі.

Голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Олег Синєгубов пише у Telegram: «Взяв участь у першому Харківському молитовному сніданку. На загальноукраїнському рівні такі зібрання стали вже доброю традицією, маю надію, що це починання стане традиційним і для Харкова».

На його думку такі заходи є важливими: «Дуже важливо, що саме зараз, коли на полі бою вирішується доля України, отримали можливість зібратися дуже різні, але об’єднані любов’ю до України люди. Учасники спрямували свої думки та молитви до найважливішого для усіх нас – перемоги над злом».

Як зазначає голова Харківської ОДА, мали можливість спільно віддати шану загиблим захисникам України, сім’ям, які постраждали внаслідок агресії РФ. А також усім, хто зараз боронить державу та працює над відновленням деокупованих територій.

Андрій Тищенко, один із присутніх служителів опублікував репортаж із Молитовного сніданку на своєму YouTube. У описі пише: «Всі разом молилися за мир та міцність духу України та її громадян».

Один із ініціаторів події Олексій Красов зазначив: «Сьогодні ми зібралися разом аби помолитися за Україну, за нашу владу, за людей, які сьогодні потребують допомоги, за тих, хто відстоює незалежність країни на фронті, за полонених, які, я вірю в це, обов’язково повернуться додому, за матерів, які чекають своїх синів. У важкі часи ми маємо бути ближчими один до одного та допомагати тим, хто цього потребує».

Даг Бьорлі розповів, що у більш ніж 80 державних установах України регулярно проводять Молитовні сніданки.

«Це мій шостий сніданок, який я відвідав впродовж тижня. А щорічний Національний Молитовний сніданок у Києві є найбільшим у Європі. Маю за честь сьогодні бути тут. Америка молиться за Україну і жертвує дуже багато коштів для вас. Увесь світ вас підтримує», – наголосив Даг Бьорлі.

Суми

Молитовний сніданок пройшов 4 травня. Це вже четвертий Молитовний сніданок, де представники різних релігійних конфесій, органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу, правоохоронних структур та громадських організацій зібралися разом. На захід також завітав Даг Бьорлі.

Заступник голови Сумської обласної ради Микита Баня підкреслив важливість молитви в непростий час для України та віддав данину військовим, волонтерам та тим, хто підтримує економіку країни.

 

Заключна молитва за перемогу містила 90-й Псалом, молитву за воїнів, прощення гріхів та молитву “Отче наш”.

 

Ізмаїл та Болград

У понеділок, 1 травня, у місті Болград відбувся перший Молитовний сніданок за участі представників Одеської обласної ради, керівництва міста та району, волонтерів, місцевих підприємців та представників церков.

 

Гостомель

У Гостомелі 31 квітня відбувся молитовний сніданок, участь у якому взяли представники Гостомельської СВА на чолі з Сергієм Борисюком, представники бізнес-структур та волонтери. Представники різних церковних конфесій та гості заходу об‘єдналися задля спільної молитви за Україну та її захисників і захисниць.

 

Хвилиною мовчання вшанували загиблих військових, волонтерів та мешканців Гостомельської громади, які стали жертвами військової агресії армії РФ.

Участь у всіх молитовних сніданках по Україні взяли: Павло Унгурян – координатор Руху молитовних сніданків в Україні;  Гліб Співаков – директор Співдружності соціальних підприємців; Даг Бьорлі – співголова Президентського сніданку у Вашингтоні.

Всі разом!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram