Міський голова обласного центру закликав до молитви за місто

Актуально
03.12.2021
Міський голова обласного центру закликав до молитви за місто

Олександр Третяк, міський голова Рівного, звернувся до священнослужителів з проханням оголосити 5 грудня днем посту та молитви за місто. Зокрема, мер виділив три ключові проблеми, які потребують молитви: захист та охорона Божа над містом від поширення хвороби covid19; всі медики закладів охорони здоров’я міста; захист міста від внутрішніх та зовнішніх загроз. Своє прохання Третяк розмістив у дописі на приватній сторінці в фейсбук, а читачі підтримали таку ініціативу та долучаються до неї.  

Олександр Третяк у дописі звернувся до культурних та історичних традицій українців, де зазначив, що у складні часи українці завжди об’єднувались в молитві до Всевишнього Бога і просили Його милосердя та охорони. Він навів приклад, коли  материнська молитва не один раз оберігала солдата на фронті від ворожої кулі. Також і лікарі зробивши все можливе, що в їхніх силах казали рідним, що чекають під дверима реанімації «… а далі вся надія лише на Бога, моліться!» Навівши такі факти з життя українців, мер пише: “Враховуючи складну ситуацію із великою кількістю хворих на COVID19, внутрішні і зовнішні загрози, складну енергетичну та економічну ситуацію в країні, закликаю рівненські церкви всіх конфесій та віросповідань об’єднатись в спільній молитві та пості за місто”.

Допис набрав багато реакцій та поширень. Також люди коментують таку ініціативу Третяка. Є ті, хто іронічно наcміхається, мовляв, “мер використав усі інструменти, лишилося молитися”. Але переважна більшість читачів підтримує пропозицію мера та дякує за його позицію. Наприклад, Володимир Ланевич, мешканець Рівного, пише: “Мені як християнину не просто приємно, що у нас віруючий мер, приємно і те, що в цій ініціативі мер вчинив біблійно (а Біблія – це імператив для християнина). Люди влади впокоряючись перед Богом і закликаючи до цього, роблять саме те, що мають робити, визнаючи свою залежність від Бога. І в цьому – благословіння для міста та всіх його мешканців”.

Нагадаємо,Олександр Третяк – багаторічний партнер руху «Всі разом!». Він відомий і за межами свого міста як громадський діяч та організатор вуличних сімейних заходів та фестивалю «Всі разом за сім’ю!» у Рівному. Журналісти руху “Всі разом!” раніше спілкувалися із Олександром, де він розповідав з якою метою йде в мери міста. 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram