Кухарчук: «Багатодітна сім’я – це диво, а не муки і страждання»

Актуально
17.05.2023
Кухарчук: «Багатодітна сім’я – це диво, а не муки і страждання»

“Я не знаю нещасних багатодітних батьків”, – сказав голова організації «Всі разом!» Руслан Кухарчук 16 травня на «Radio M». Інтерв’ю відбулось в контексті сімейних свят, які наразі святкуватимуть українці. Про виклики сімей поговорили у програмі «Вечір Середи» з ведучим Ігорем Середою.

Що таке шлюб, чому молодь не хоче офіційно одружуватись та виходити заміж? Для чого штамп в паспорті та чим це вигідно? Про це все й навіть більше, почуєте у цьому відео. Також залишайте коментар під відео у вигляді питання на наступне інтерв’ю з Русланом Кухарчуком і вигравайте його книгу “Секс після контузії”.

Голова руху «Всі разом!» говорить: «Сім’я була завжди, тому не треба зараз брехати, ламати та перебудовувати інститут сім’ї».

Поговорили також щодо теми так званих Childfree, тобто сімейне життя без дітей. Сучасний світ активно пропагує життя для себе й власних задоволень. Водночас підкреслюючи, нібито діти – це те, що може заважати та бути проблемою, тягарем. Важливо звернути увагу на досвід сімей, які не можуть фізично мати дітей. Вони говорять, що страждають від цього. Тому на їхньому фоні «чайлдфрі» – злочин. Особи які можуть мати дітей, але заводять котика чи песика – виглядають абсолютно безвідповідально.

«Здатність завагітніти, виносити й народити дитину – це диво. Давайте не будемо забувати, що тисячі й десятки тисяч чоловіків та жінок лікуються роками для того, щоб бути здатними – зачати, виносити і народити дитину», – сказав Руслан Кухарчук.

Ведучий розповів, що іноді чув такі стереотипи у суспільстві, нібито у багатодітних сім’ях є непідйомні проблеми з фінансами, а матері виснажені або мають проблеми зі здоров’ям. Проте, Руслан Кухарчук говорить: «Друзі, мені не відома жодна багатодітна мама, яка страждає і шкодує, що вона народила таку кількість дітей. Тобто парадокс полягає в тому, що за життя, здоров’я чи матеріальний стан багатодітних батьків хвилюються люди, які ніякого стосунку до цього не мають. Я вам скажу особисто, як багатодітний батько, як чоловік багатодітної матері – не хвилюйтесь, у нас все добре».

Чи є якісь певні впливи від кількості дітей? Звісно, що вони є, наприклад емоції, сили, здоров’я. Але попри це, багатодітні батьки не жалкують про народження своїх дітей. Це великий міф, який масштабувався роками у суспільстві. Він побудований на тому, що «Багатодітні батьки мученики та страждальці. Тепер всім світом треба ридати й сумувати разом з ними над тими тяготами, які вони проходять», – виразився гість студії.

Гість Кухарчук зазначає: «Можливо для когось це буде відкриття, але вони всі щасливі мати дітей, для них це благословення».

Тематика батьківства й дітей у сучасному світі обростає різними стереотипами та пропагандою. Малюючи по-суті, штучні катастрофічні проблеми та роблячи атмосферу «клопоту, який заважає жити».

Більше про батьківство та загалом сім’ю і виклики з якими вона зіштовхується – дивіться у програмі «Вечір Середи».
Зазначимо, що «Radio M» – це незалежна українська радіостанція інформаційно – розважального напрямку. Тут ви почуєте різноманітну та актуальну інформацію. Мовлення радіо постійно розширюється, наразі це 8 міст України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram