КОРОТКИЙ ОГЛЯД ДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДЯНСЬКОГО РУХУ «ВСІ РАЗОМ!» У 2016 РОЦІ

Актуально
31.01.2017

2016-й рік став особливо продуктивним для руху «Всі разом!» і для реалізації багатогранної місії: побудови безпечного суспільства, захист сім’ї, піднесення християнських цінностей і формування солідарного суспільства. Пропонуємо короткий огляд основних досягнень, звершень та подій, які відбулися протягом року в зазначених напрямах.

15 лютого із ініціативи громадянського руху «Всі разом!» відбулася зустріч для усіх зацікавлених із Владом Кусакіним, правозахисником, експертом в сфері релігійної свободи. Він розповів, чому вирішив цим займатися, скільки часу вже трудиться у цьому напрямку, які результати та виклики отримує в результаті діяльності. Влад прилетів з Маямі (штат Флоріда).

21 березня пройшла відкрита зустріч із Адріаном Буковинським. На зустрічі Адріан описував ситуацію із посадою урядового уповноваженого з питань сім’ї та сімейних цінностей. Також обговорювались актуальні проблеми сучасної сім’ї: як скоротити кількість розлучень, де знаходиться межа між пропагандою і толерантністю, чи можуть християнські цінності і особиста думка заважати політичній кар’єрі та державній службі.  На заході були громадські діячі, журналісти, просімейні активісти, студенти.

Травень – поява у столиці 35 «сімейних» сітілайтів та білбордів. Це було в рамках рекламної кампанії фестивалю «Всі разом – за сім’ю!»

4 червня на Поштовій площі  сімейний фестиваль «Всі разом – за сім’ю!» Захід відвідали близько 5 тисяч учасників. Було понад 20 локацій – як розваги для дітей, так і сімейний  сервіс для подружжів, батьків і молоді. На вечірній програмі вшанували 10 багатодітних сімей, сімей воїнів АТО, переселенців, та подружжя, яке прожило у шлюбі 40 років. Подібні фестивалі пройшли також у 23 містах України та перетворились у хорошу традицію вуличних заходів.

8 липня Рух «Всі разом!» спільно з компанією MacDonald`s зробили свято для дітей до Дня  родини. Було запрошено 30 дітей із 11 багатодітних сімей переселенців. На заході організували дитячі програми для різних вікових категорій.  Також кожен учасник свята отримав Хеппі Міли та подарунки від Руху.

Липень – створення сайту усіх сімейних фестивалів по Україні. На цьому майданчику була зібрана інформація про всі сімейні фестивалі. Вони відбулися в містах України в травні-червні. Це були як урочиста хода сімей, так і консультування, святковий концерт, нагородження багатодітних сімей. Адреса сайту символічна: vsirazom.ua/family2016ua

15 серпня – 1 вересня тривала акція «Підготуй дитину до 1-го вересня!» Це був благодійний захід з метою допомогти багатодітним сім’ям підготувати своїх дітей до нового навчального року. Акція охопила 30 дітей із семи багатодітних сімей переселенців та воїнів АТО. Кожна сім’я була із окремого міста України, таким чином кошти та канцтовари були надіслані у сім міст України. А загальна сума зібраних коштів становить 7500 грн.

У серпні рух «Всі разом!» започаткував Національну кампанію розвитку лідерів і управлінців для державних і суспільних перетворень на основі християнських цінностей. Кампанія націлена для охоплення всіх обласних центрів Україні та складається з трьох етапів: Форум, Сесії, Кабінет. Детальніше про ініціативу можна дізнатися на спеціально створеному сайті.

З 10 до 18 вересня лідер громадянського руху «Всі разом!» Руслан  Кухарчук перебував у Великій Британії. Основна мета візиту – участь у навчанні в рамках Willberforce Academy. Організатором виступила знана у Європі християнська правозахисна структура Christian Concern. Заходи тривали на території Sidney Sussex Collage у Кембріджі. Також голова української організації запросив засновницю Christian Concern Андреа Вільямс завітати до України для участі у «Всі разом! Форумі» наприкінці січня 2017 року.

1 жовтня у Черкасах пройшов «Всі разом! Форум» для лідерів, управлінців, активістів. У ньому взяло участь близько ста мешканців Черкас та області. Вони є представниками місцевих церков різних конфесій. А також до події долучилися громадські активісти, люди з досвідом роботи у місцевих органах влади, кваліфіковані професіонали у різних галузях. Вісім спікерів говорили на сім ключових тем.

8-22 жовтня у Черкасах пройшли «Всі разом! Сесії!». Це було в рамках Національної кампанії розвитку лідерів і управлінців для суспільних і державних перетворень на основі християнських цінностей. Розпочалася кампанія з проведення  «Всі разом! Форуму» та продовжилася «Всі разом! Сесіями». 40 учасників, 7 спікерів та 7 ключових тем – такі цифри характеризують проведений захід.

26 листопада  – «Всі разом! Форум» в Одесі. До заходу долучилися українські експерти, науковці, бізнесмени, пастори, чиновники та студенти. Разом з одеситами вони говорили про державні перетворення на основі християнських цінностей у семи ключових сферах: сім’я і шлюб; освіта та інновації; медіа та комунікація; культура і мистецтво; економіка і підприємництво; політика і влада; громадський і громадянський сектор. 8 годин Форуму, 6 спікерів, 7 тем – цим запам’ятався захід учасникам.

1-3 грудня стало датою проведення «Всі разом! Сесій» в Одесі. Це три дні поглибленого навчання у семи ключових сферах суспільства. Близько 40 представників різних церков і організацій стали учасниками цього заходу, попередньо побувавши на «Всі разом! Форумі».

5 грудня спеціально для команди “Всі разом!” визначний в Україні експерт із адвокації та лобіювання – Олена Прокопенко провела майстер-клас. Спікер розповіла про адвокацію та лобіювання в Україні, окреслила об’єкти та суб’єкти адвокації, навчила створювати напрямок адвокації, показала як розробити карту стейкхолдерів, змалювала адвокаційну кампанію. Крім цього, експерт поділилася кейсом із свого досвіду по адвокації та лобіюванню.

Грудень-січень характеризуються акцією «Всі разом – у Різдво!» Це захід на підтримку сімей вдів воїнів АТО. Рух отримав 25 подарунків від фонду International Aid Trust. Вони були надіслані 15 сім’ям, де чоловік загинув в зоні АТО або перебуває у полоні. А також такі подарунки отримали багатодітні сім’ї. Разом із різдвяним привітанням ці посилки були надіслані у різні області України.

Рух надав матеріальну допомогу двом багатодітним сім’ям у Дніпропетровській області. У цих сім’ях загалом 9 дітей. Для цих цілей було зібрано 1580 грн пожертв та надіслано подарунок від руху.

Впродовж року було здійснено ряд заходів по адвокації сімейної політики. Опубліковано 5 аналітичних статей по законопроектах. Зокрема, це стаття «Цивільні партнерства – крок до одностатевих шлюбів», «Мін’юст прагне розлучати українців», «Шлюб за 24 години» замість державної стратегії». Було надруковано 5 тисяч інформаційно-просвітницьких буклетів, написано 47 листів у органи державної влади. Також учасники руху регулярно беруть участь в парламентських слуханнях, круглих столах, прес-конференціях.

А також наш рух долучився до організації та проведення:

Брали участь в партнерських заходах:

Щоб долучитися до служіння, запрошуємо звертатися за ЦИМИ КОНТАКТАМИ.

Щоб зробити пожертву, запрошуємо перейти за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Дякуємо усім учасникам, друзям і партнерам громадянського руху «Всі разом!»

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram