Комітет ВР відхилив проект закону №3316, яким передбачалося до 8 років за критику ЛГБТ

Актуально
17.06.2020
Комітет ВР відхилив проект закону №3316, яким передбачалося до 8 років за критику ЛГБТ

17 червня відбулося засідання Комітету з питань правоохороної діяльності, на якому було прийнято рішення відхилити законопроект №3316 та альтернативні, через сотні звернень та листів проти від церков, громадян та громадських організацій.

За рішення відхилити законопроект №3316 та №3316-2,3 проголосували 13 депутатів. Члени Комітету вважають, що ці законопроекти містять неконституційні норми та можуть спровокувати конфлікт. Зокрема, народний депутат Віктор М’ялик виступив на  підтримку позиції церков. За словами голови Комітету Дениса Монастирського, вони отримали сотні звернень та листів від громадян, представників  церков та організацій проти законопроектів №3316. Про це повідомляє sobor.com.ua 

Нагадаємо, що рух “Всі разом!” надіслав сімнадцять листів Народним депутатам України. Ці листи направлені керівництву Верховної Ради, головам профільних комітетів та головам фракцій і депутатських груп. У зверненні було подано конкретну вимогу про відхилення законопроекту «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності)», зареєстрованого у Верховній Раді під № 3316.

На офіційному сайті Президента України 15 квітня була оприлюднена петиція про відкликання законопроекту № 3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)». Автор проекту — Ольга Василевська-Смаглюк, народний депутат від партії «Слуга народу». Ініціатором оприлюдення Петиції виступає адвокат Сергій Гула, резидент Кабінету експертів  руху “Всі разом!”, адвокат. Петицію підписало 25 тисяч небайдужих громадян. Всі вони вимагали у керівництва держави відкликати цей проект закону як такий, що нівелює конституційні права українців.

Також Рух “Всі разом!” підготував ШАБЛОНИ ЛИСТІВ -ЗВЕРНЕНЬ   до органів центральної влади з вимогою скасування законопроекту №3316. 16 квітня у Рівненській міськраді депутати проголосували текст ЗВЕРНЕННЯ до Президента України та депутатів Верховної Ради. Абсолютною більшістю голосів (32 з 34, 2 утрималось) депутати вимагали відхилити законопроект “Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності)”. Депутати наголосили, що вони виступають проти насилля у будь якій формі, але цей законопроект містить загрози для основоположних прав і свобод громадян.

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram