Історія вуличного сімейного руху «Всі разом за сім’ю!» – все на одному порталі

Актуально
30.12.2021
Історія вуличного сімейного руху «Всі разом за сім’ю!» – все на одному порталі

В мережі з’явився сайт із оглядом історії сімейного руху у Києві та в Україні. Історична довідка свідчить, що перші вуличні заходи на сімейну тематику розгорнулися у Києві восени 2003 року. Розпочиналося все з кількох десятків учасників – за ініціативи журналіста Руслана Кухарчука. Згодом акції на захист сімейних цінностей перетворилися на масштабний рух у Києві та по всій Україні. На сайті зібрана інформація – як виник, масштабувався, трансформувався вуличний рух «Всі разом – за сім’ю!» Окремо можна подивитися дані по столиці, а також по Україні і по кожному місту зокрема. Інформація подана з характерними яскравими фото та текстовим супроводом.

Історія на сайті-огляді розповідає, що перші марші були невеличким і проходили по Хрещатику, а пізніше це стали – тематичні акції біля будівель Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Адміністрації Президента. У 2012 році на сімейну ходу вулицею Сагайдачного у столиці вийшли вже понад 2000 учасників. За наступні роки кількість задіяних у просімейному русі збільшилася до сотень тисяч. У 2017 році фестиваль «Всі разом – за сім’ю!» у Києві зібрав за два дні понад 30 000 містян.

Водночас однойменний вуличний рух ширився й усією країною. Щороку кількість міст і людей зростала у рази. У 2019 році сумарно у різних містах України кількість учасників різноманітних вуличних сімейних заходів вперше перетнула позначку у 250 000 людей у 65 містах. Карантинні обмеження 2020 року лише частково уповільнили динаміку, і вже з 2021 року масштабування продовжилося, нові міста долучаються.

У кожному місті вуличні сімейні заходи розміщуються на центральних площах та вулицях, у головних парках і скверах. Традиційно ці події розгортаються у теплу пору року – з травня до вересня. Рух «Всі разом!» високо цінує активну участь сотень організацій і церков, які по всій Україні беруть активну участь у цьому процесі.

Своєю місією національний рух «Всі разом – за сім’ю!» вбачає сім’ю та сімейні цінності як ключовий пріоритет в особистій практиці, суспільній традиції і державній політиці.

Адреса сайту символічна: https://vsirazom.ua/family/history

Нагадаємо, раніше рух «Всі разом!» презентував сайт-огляд вуличних сімейних маніфестацій по Україні у 2021 році.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram