Митрополит Епіфаній – прем’єру Шмигалю: «Щоб Україна не вимирала, треба підтримувати сім’ї, а не гендер»

Актуально
27.04.2021
Митрополит Епіфаній – прем’єру Шмигалю: «Щоб Україна не вимирала, треба підтримувати сім’ї, а не гендер»

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній у своєму виступі на зустрічі Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій підняв тему демографічного вимирання України. Він зауважив, що якби влада хоча б наполовину підтримувала сім’ї так, як просуває Стамбульську конвенцію та гендерні питання, то Україна не вимирала би. На зустрічі був прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Митрополит висловив занепокоєння щодо демографічної ситуації у країні. Він вважає, що уряд повинен комплексно та цілісно підходити до формування сімейної політики держави. В іншому випадку український народ ризикує демографічно зникнути. Про це повідомляє портал Релігійна Правда. 

“Якщо протягом життя одного-двох поколінь населення України скоротиться вдвічі, а потім український народ демографічно просто зникне – для кого будуть потрібні плоди реформ? Вже зараз кількість працюючих істотно нижча за кількість пенсіонерів. Мільйони людей працездатного віку виїхали закордон на заробітки і значна частина з них не планує повертатися. Тож якщо колись нас було 52 мільйони, то тепер реально нас навіть не 40 мільйонів”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

Зі свого боку, Епіфаній запропонував вирішення цих питань за допомогою певних кроків. Зокрема, треба створити або реорганізувати центральний орган виконавчої влади – міністерство чи державну службу – у справах сім’ї. А також створити Державну прогруму подолання демографічної кризи та підтримки сім’ї за участю  науковців та експертів, батьківського середовища, релігійних та громадських організацій.

“Ми не раз вже висловлювали обґрунтовані застереження щодо ратифікації Стамбульської конвенції та інших подібних речей, обумовлених просуванням так званої гендерної ідеології, тому не буду зупинятися на цьому докладно, лише засвідчу незмінність нашої спільної позиції. В цьому контексті лише хочу зауважити, що якби на питання подолання демографічної кризи було б спрямовано хоча би половину тих зусиль, які було ззовні та зсередини витрачено на просування конвенції – ми вже зараз могли б бачити реальні зрушення у боротьбі з вимиранням України”, – сказав Епіфаній.

Нагадаємо, рух “Всі разом!” раніше публікував експертні думки про те, що підтримка сімей і народження дітей – основа обороноздатності України. 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram