Депутати Верховної Ради пропонують штрафувати за пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму

Актуально
23.11.2021
Депутати Верховної Ради пропонують штрафувати за пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму

У Верховній Раді України 19 листопада зареєстрували законопроект №6327 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду відхилень від конституційних норм сім’ї, дитинства, материнства і батьківства”. Текст документу опубліковано на сайті парламенту. Ініціаторами виступили депутати Георгій Мазурашу, Анатолій Драбовський, Сергій Кузьміних й Артем Культенко від «Слуги народу», а також Віктор М’ялик від групи «За майбутнє».

У цьому законопроєкті автори пропонують доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 180 (2) під назвою «Пропаганда педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму».  Передбачається, що така пропаганда тягне за собою накладення штрафу у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 тисяч грн на фізичних осіб; у розмірі 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 51 тисяч –  на юридичних осіб. За повторне вчинення: для фізичних осіб – 51 тисяча гривень, а для юридичних — 85 тисяч.

Автори наводять визначення понять “педофілія”, “гомосексуалізм” та “трансгендерізм”. Так, під педофілією пропонується розуміти стосунки сексуального характеру між повнолітньою та особою, що не досягла 16-річного віку. До пропаганди педофілії відносяться наступні дії:

– публічне визнання педофілії одним із варіантів норми або її реклама у ЗМІ;

– публічне заперечення наявності негативних наслідків для дітей, які постраждали від педофілії, або визнання, що за наявності добровільної згоди дитини педофілія не є шкідливою;

– виготовлення, розповсюдження, демонстрація фільмів чи інших відеоматеріалів (зокрема, мультфільмів), що містять стосунки сексуального характеру між повнолітньою особою та особою, що не досягла 16-річного віку.

Гомосексуалізмом у проекті називаються стосунки сексуального характеру між особами однієї статі. Під пропагандою гомосексуалізму пропонується розуміти:

– виготовлення та/або поширення, а також публічне використання продукції, що містить ЛГБТ-символіку;

– публічний заклик чи реклама участі в стосунках сексуального характеру між особами однієї статі;

– визнання таких стосунків одним із варіантів норми або заперечення підвищеного ризику гомосексуалістів заразитися ВІЛ;

– публічну демонстрацію стосунків сексуального характеру між особами однієї статі або виготовлення, розповсюдження, демонстрацію фільмів чи інших відеоматеріалів (зокрема, мультфільмів), що містять стосунки сексуального характеру між особами однієї статі.

Трансгендеризм, згідно з текстом документу, полягає у невідповідній самоідентифікації особи до своєї біологічної статі. До пропаганди якого відносяться наступні дії:

– реклама гормональної терапії чи хірургічної операції зі зміни статі або заклики до використання такої продукції чи послуг;

– публічне визнання трансгендеризму одним із варіантів норми або його реклама.

У Пояснювальній записці до проекту “6327 зазначається, що пропаганда педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму є не менш небезпечною, ніж пропаганда комунізму і фашизму. “… складає реальну загрозу національній безпеці України, оскільки призводить до епідемії ВІЛ/СНІД, незворотного каліцтва людей («трансгендерни перехід»), порушення права на свободу слова і віросповідання, порушення права на свободу наукових досліджень, руйнації інституту сім’ї, демографічної кризи, унеможливлює виховання дітей в конституційному руслі, чим порушуються права дітей та їхніх батьків.“, – йдеться у Пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначаємо, що у Верховній Раді зареєстровано ще два пов’язаних із даною тематикою законопроєкти:

№6325 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Конституції норм про охорону сім’ї, дитинства, материнства і батьківства»,

№6326 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо недопущення витрачання бюджетних коштів на пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму».

Рух “Всі разом!” підтримує ініціативу детупатів та закликає проголосувати дані законопроекти на комітетах та у парламенті.

Нагадаємо, в Україні з 2007 року ведеться кампанія щодо заборони пропаганди гомосексуалізму. Вже зібрано понад 100 000 підписів громадян, які підтримують цю ініціативу. АВ тому числі, щороку масштабується національний вуличний рух “Всі разом за сім’ю!” До сімейних заходів долучається все більше людей. Минулого та позаминулого року загальна кількість учасників становить понад 270 тисяч учасників, а вуличні сімейні фестивалі пройшли у 63 містах країни. Цьогоріч через карантинні обмеження, сімейний рух трансформувався та проявив себе через зовнішню рекламу у містах України.

Читайте також:

Публічна пропаганда гомосексуалізму має каратися. Новий законопроект у Раді

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram