Декомунізація: рух “Всі разом!” просить Мін’Юст припинити діяльність організації “Фонд Рози Люксембург” в Україні

Актуально
28.04.2022
Декомунізація: рух “Всі разом!” просить Мін’Юст припинити діяльність організації “Фонд Рози Люксембург” в Україні

На території України й досі діють різноманітні організації комуністично-соціалістичного спрямування, які мають відверту проросійську риторику та діють в інтересах держави-агресора. Тематикою діяльності таких фондів і організацій є популяризація лівої  ідеології, яка є в основі комуністичної ідеології. Факт існування в Україні таких організацій суперечить законодавству України про декомунізацію, а тому їх діяльність на території держави має бути припинена.

Відповідний лист Рух “Всі разом!” спрямував до Міністра юстицій України Дениса Леонтійовича Малюськи.

Рух просив Міністра звернути увагу на відкрите звернення представників «Фонду імені Рози Люксембург» та колишніх членів партій лівого спрямування, які вимагають капітуляції України. У своєму зверненні вони намагаються змусити канцлера Німеччини Олафа Шольца припинити постачати українським військовим зброю. А також – натиснути на офіційний Київ із метою віддати частину своїх територій державі-агресору і таким чином задовільнити законні інтереси безпеки Росії». Своїм листом ліві виражають впевнення, що Україна все одно програє.

У своєму зверненні до Мін’юсту Рух зазначив, що офіс «Фонду Рози Люксембург» (RLS) працює також в Україні, який був відкритий у 2016 році. Як зазначається на офіційному сайті організації, його керівництво та фінансування здійснюється Центром міжнародного діалогу та співпраці (ZID) RLS з Берліна.

Рух акцентував на тому, що представники різноманітних лівих фондів та їх партнерських організацій, у тому числі – «Фонду Рози Люксембург», використовують проросійську риторику, демонструють неповагу до суверенності та незалежності держави Україна і діють в інтересах держави-агресора. Що є неприпустимим як під час війни росії проти України, так і у мирний час.

«Це неприпустиме через те, що представники Фонду публічними заявами демонструють неповагу до суверенності та незалежності держави Україна, а також мають відверту проросійську риторику. Така діяльність складає загрозу для інформаційної безпеки, територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України», – йдеться у листі.

На думку адресантів, існування «Фонду Рози Люксембург» в Україні та інших подібних організацій комуністично-соціалістичного спрямування суперечить законодавству про декомунізацію. Рух також нагадав, що відповідно до вимог Стратегії забезпечення державної безпеки, затвердженої Указом Президента від 16 лютого 2022 року, а також до відповідного пакету законодавства щодо забезпечення державної безпеки та національних інтересів України, діяльність в Україні подібних іноземних Фондів та їх представників і партнерів має бути припинена.

Нагадаємо, що нещодавно Президент підтримав Рішення Ради національної безпеки України щодо тимчасового припинення діяльності лівих партій в Україні.

Рух “Всі разом!”

Читайте також по темі:

Хто у Німеччині вимагає капітуляції України: поіменний список

«Денацифікація» – спільна мета Путіна і… українських лівих рухів

Президент України про заборону лівих партій: «Це – заради життя»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram