Чиновники просувають гендерну організацію «Ла Страда Україна» через навчальні заклади

Актуально
10.01.2022
Чиновники просувають гендерну організацію «Ла Страда Україна» через навчальні заклади

На початку нового року усі навчальні заклади Київської області отримали від Департаменту освіти і науки Київської ОДА лист з анкетою про здорове і безпечне середовище навчання. Серед низки запитань освітян здивувало пряме лобіювання феміністичної громадської організації «Ла Страда – Україна», яка не має прямого відношення до шкільної тематики. Співзасновником цієї ГО є Катерина Левченко, яка нині обіймає посаду Урядового уповноваженого з питань гендерної політики. Її дії і висловлювання викликають категоричне несприйняття серед просімейного руху України. Як так сталося, що державні структури по вертикалі просувають сумнівну ідеологічно вмотивовану громадську організацію, і наскільки це законно, з’ясовував рух «Всі разом!»

Лист із опитуванням призначений керівникам центрів професійного розвитку педагогічних працівників та працівникам, які координують методичну роботу в територіальних громадах. Опитування проводилося в рамках наказу “Про затвердження плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2021 рік у Київській області»”. В анкеті був такий обов’язковий до заповнення пункт: «Вкажіть кількість учасників освітнього процесу, поінформованих про роботу “гарячої лінії” ГО “Ла Страда – Україна”».

На сайті ГО «Ла Страда – Україна» є дві гарячих лінії. Одна з них – дитяча. Вона створена нібито для регулювання стосунків дітей та батьків і педагогів. Зокрема, часто це сприймається підлітками як заклик не згоджуватися з виховними процесами і телефонувати розповідати про різні конфліктні ситуації в родині. Це підриває авторитет інституту сім’ї та батьків. А інша гаряча лінія розрахована на дорослих і її формулювання на сайті звучить так: «Для попередження гендерної дискримінації». Саме поняття “гендер” закріплює можливість особи поводитися всупереч своїй біологічній статі, щоразу самостійно визначати свої соціальні й сексуальні ролі. До слова, ГО “Ла Страда – Україна” активно займається просуванням Стамбульської конвенції в Україні.

У своїй місії ГО «Ла Страда – Україна» вбачає сприяння дотримання прав жінок та ґендерної рівності, протидія дискримінації, запобігання ґендерно зумовленому насильству. Йдеться про відверте ідеологічне спрямування діяльності ГО. Усі проекти, про які йдеться на сайті «Ла Стради Україна» фінансуються іноземними донорами: Євросоюзом, посольствами Швейцарії, Норвегії, Німеччини Японії, Канади, Швеції. Співзасновником організації є Катерина Левченко, вона ж і понад 20 років її очолювала. А зараз Левченко обіймає посаду Урядового уповноваженого з питань гендерної політики. Від сімейного руху України вона отримала червону картку та потрапила у список «Дискваліфікованих».

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram