Біженцям до Андрушівки, військовим на Донеччині та родинам по всій країні розійшлася допомога від руху “Всі разом!” у травні

Актуально
28.05.2022
Біженцям до Андрушівки, військовим на Донеччині та родинам по всій країні розійшлася допомога від руху “Всі разом!” у травні

Рух «Всі разом!» продовжує свою гуманітарну кампанію в умовах війни в Україні. Дедалі важче стає отримувати гуманітарні вантажі з-за кордону та знаходити кошти на пальне і поштові витрати. Але попри це, організація дбає про українців та всіляко підтримує родини в цей складний період. Кожна історія сім’ї, яка звертається за допомогою до руху «Всі разом!», унікальна. Часто ці історії викликають сльози співчуття, а слова вдячності дають впевненість – люди цінують нашу працю для них. За останні два тижні травня понад двадцять родин отримати індивідуальні посилки від руху «Всі разом!». А ще повний вантажний мікроавтобус їжі та одягу поїхав до біженців в Андрушівську громаду і до військових на Донеччину та Харківщину.

Голова руху «Всі разом!» – Руслан Кухарчук вже вдруге навідався до Андрушівської громади, що на Житомирщині. Раніше туди ще окремо передавали вантаж від руху. Там перебуває велика кількість біженців із різних областей країни. Крім цього, волонтерська команда селища на базі ліцею створила гуманітарний штаб, де надає допомогу не лише біженцям, але і військовим на передову. Там поварі готують їжу, консервацію, засолюють сало, варять тушонки.

Рух «Всі разом!» не зміг стояти осторонь і також вніс і свою частину допомоги: привіз продукти, готові консерви, солодощі, одяг та одіяла, а також багато бутильованої води. Частину з цього волонтери передали на Донецький напрямок для 26, 30, 95 бригад, а також для військових у Бахмут на Донеччині та Ізюм на Харківщині. Решту гуманітарного вантажу, який привіз Руслан Кухарчук, розподілили між родинами переселенців, багатодітними сім’ями та людьми пенсійного віку.

Після поїздки, команда знову продовжила формування індивідуальних посилок для родин. Їх назбиралося чимало, адже щодня рух «Всі разом!» отримує кілька запитів на допомогу. Усі поштові витрати організація оплачує самостійно, а кожна така посилка важить від 10 до 20 кілограмів залежно від складу родини.

Історії, які люди розповідають в телефонному режимі чи в повідомленнях, вражають. Так, наприклад, родина з маленькою дитиною встигла виїхати з окупованої Бучі в безпечне місце. А після звільнення, повернулася в рідне місто і побачила руїни замість будинків. На щастя, будинок родини постраждав мало, але відсутність будь-яких способів заробітку та неможливість забезпечити дитину необхідними речами, лягає важким тягарем на батьків.

Кілька посилок було надіслано в села Одеської області. Там багатодітні родини стикнулися із дефіцитом найнеобхідніших товарів для малюків. А також підвищення вартості базових продуктів харчування важко відобразилося на бюджетах родин.

Ще дві посилки волонтери руху «Всі разом!» надіслали з Укрпошти. Це забирає більше часу в команди, але історії родин-отримувачів змусили зробити виключення. Одна сім’я – переселенці з Краматорська до Харківської області. Найближче відділення нової пошти було за 50 км від місця проживання родини. Така ж ситуація із кілометражем була і в родини на Рівненщині. Там в сім’ї п’ятеро маленьких діток: від 6 рочків до 5 місяців. Звичайно, команда вирішила допомогти цій родині і також сформувала посилку відповідно потреб сім’ї.

Підтримати рух «Всі разом!» в благодійній діяльності можна, здійснивши добровільний внесок на карту організації. Ці кошти будуть витрачені на пальне для авто, поштові розсилки та інші потреби. Дякуємо кожному за ваш внесок. Він приближує перемогу України! Карта: 4246 0010 3010 7910 (призначення: добровільна пожертва).

Нагадаємо, за два місяці функціонування гуманітарного штабу руху «Всі разом!», організація надіслала понад сотню посилок під індивідуальні потреби родин. Детальніше про це ТУТ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram