120 депутатів Верховної Ради підписали вимогу скасувати державне фінансування фільму «Мій юний принц»

Актуально
02.12.2021
120 депутатів Верховної Ради підписали вимогу скасувати державне фінансування фільму «Мій юний принц»

Народні депутати різних політичних партій України об’єдналися з метою недопущення фінансування за державні кошти фільму «Мій юний принц». Загалом за один день понад 120 депутатів поставили свій підпис у зверненні до прем’єр-міністра України – Дениса Шмигаля. Ініціатором звернення став Віктор М’ялик, до нього долучилася Оксана Савчук. Депутати переконані: фільм «Мій юний принц» порушує вимоги статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», адже посягає на засади суспільної моралі, пропагує блюзнірство і неповагу до релігійних святинь.

У депутатському зверненні йдеться про причини недопущення фінансування фільму «Мій юний принц». А також там зазначається про державну політику уряду, яка повинна служити для народу і популяризацію відповідального батьківства і материнства: «Ми як представники народу України переконані, що уряд не винен надавати державну підтримку тим кінопроєктам, які зазіхають на засади суспільної моралі, збурюють суспільство, зневажають важливі для мільйонів наших співгромадян духовні цінності, пропагують одностатеві відносини на фоні глибокої демографічної кризи. Замість цього буде більш доречним спрямувати кошти платників податків на підтримку кінопроєктів, які слугують національній єдності та згуртованості, […] популяризації відповідального батьківства і материнства, тощо».

Оксана Савчук також на своїй сторінці у фейсбук зазначила, що «як представники громад вимагаємо вжити оперативних заходів і скасувати рішення щодо фінансування даного проекту. Політика нашої країни має базуватись на поширенні родинних цінностей і саме на такі речі потрібно спрямувати увагу держави і розвивати у фільмах теми, які виховують патріотизм та мораль».

Віктор М’ялик опублікував на приватній сторінці фейсбук повний текст депутатського зверненння до Дениса Шмигаля. Саме М’ялик зареєстрував це звернення.

Нагадаємо, народний депутат України Віктор М’ялик 19 вересня долучився до акції на підтримку сімейних цінностей. Він побував на молитовній варті, а потім вийшов до колони ЛГБТ-параду із просімейним плакатом «Бог, Конституція України та природа людини – проти ЛГБТ в Україні». Такий одиночний пікет депутата мав на меті не лише засвідчити свою позицію, але і показати – гомосексуальні стосунки протиприродні, гріховні та не конституційні. Віктора кілька разів стримувала поліція, незважаючи на його депутатський мандат та конституційні права громадянина. Все ж, перед самим маршем ЛГБТ, йому вдалося пройти трохи вперед і стояти так, щоб уся колона параду бачила інший погляд на стосунки. І хоч пікет був одиночним, М’ялик – НЕ один в полі воїн. Бо в його підтримку стала понад дюжина громадських організацій і список поповнюється.

«Мій юний принц» – фільм про геїв, які глумляться над віруючими, отримав 20 млн державних коштів. Більше про це ТУТ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram