Виховання дитини не може бути світоглядно нейтральним. Сексолог Святослава Федорець у Кабінеті експертів

Експертиза
10.12.2021
Виховання дитини не може бути світоглядно нейтральним. Сексолог Святослава Федорець у Кабінеті експертів

Сексолог, психолог, резидент Кабінету експертів Святослава Федорець розповіла про те, що виховання – це цілеспрямований процес формування певних рис та навичок, характеристик. І цей процес не може бути світоглядно нейтральним, як це пропонують різні гендерні ідеологи. Адже на думку науковця, якщо батьки не будуть прикладати зусиль у формуванні певної світоглядної позиції своїх дітей, за них це зроблять інші. Самі ж батьки повинні мати своі цінності, бачення та мати чіткі відповіді на запитання що добре, а що погано. Досвід показує, що думка і позиція батьків має значення для дітей.

У програмі Кабінет експертів Федорець розповіла про те, як говорити з дитиною на різні делікатні теми. Зокрема, вона переконана: коли дитина сама питає про гомосексуальність, треба відповідати правдиво, в межах поставленого питання і згідно віку дитини. Варто формувати довіру дитини до себе, а тим більше в питаннях інтимного характеру. Батькам потрібно сформувати чітко всередині себе відповідь на питання – як я ставлюся до цього явища.

Любов до дитини спонукає захистити і зберегти. Батьки часто навіть підсвідомо пояснюють чому алкоголь чи цигарки шкідливі для здоров’я, але разом з тим в темі гомосексуальних відносин стараються займати нейтральну позицію. Життя гомосексуаліста дуже сильно буде відрізнятися від життя гетеросексуала. Батькам треба дуже чітко пояснити підлітку ці відмінності.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram