Світська школа з християнськими принципами: теорія і практика Sofia Global Education. Алла Кухарчук у Кабінеті експертів

Експертиза
08.02.2023
Світська школа з християнськими принципами: теорія і практика Sofia Global Education. Алла Кухарчук у Кабінеті експертів

У студії Кабінету експертів – Алла Кухарчук, директор, освітянин та керівник освітнього проєкту Sofia Global Education. Говоримо про освіту в навчальних закладах та специфіку в приватних навчальних закладах освіти. Алла Іванівна опікується навчальними закладами освітнього проєкту Sofia Global Education.

Приватні школи – це поширене явище, передусім у великих містах України. Але специфіка навчального закладу в тому, що християнські цінності є засадничими в статутних документах та договорах. Проте заклад не позиціонує себе в якості зареєстрованого церквою або релігійною організацією. Загалом, в Україні є три варіанти реєстрації: комунальні (державні), приватні або релігійними організаціями. Школа зареєстрована як приватний заклад, але засновник цих навчальних закладів глибоко віруюча людина.

Цікаво, що переважна кількість дітей, які навчаються у школах «Софія» не є уцерковленими людьми, тільки приблизно 15% ідентифікують себе як уцерковлені. Ліцей не відстежує цю інформацію, адже головне їх завдання – якість освіти. Під час подачі документів та підпису договору батьки читають статут, бачачи християнські цінності у статуті.

Діти хочуть йти в школу, а батьків це дивує. Адже вони згадуючи свої шкільні роки, розуміють, що їх зовсім не тягнуло до школи. Ставлять питання вчителям: «Мені цікаво, чому моя дитина так сильно хоче до школи?»

Також поговорили про інтеграційні процеси у навчанні, про приватні навчальні заклади за кордоном та «проблемних» дітей. Переглядайте випуск, залишайте коментарі та поширюйте корисний матеріал.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Читайте матеріал Алли Кухарчук, резидента Кабінет експертів  –  ТУТ.

Переглядайте НОВИЙ випуск та підписуйтеся на наш канал!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram