Супермен-бісексуал покликаний знищити маскулінність. Експерти викривають маніпулятивні технології ЛГБТ-пропаганди

Експертиза
25.10.2021
Супермен-бісексуал покликаний знищити маскулінність. Експерти викривають маніпулятивні технології ЛГБТ-пропаганди

У листопаді вийде серія дитячих коміксів компанії DC Comics із Суперменом-бісексуалом. Тепер герой дитячих та підліткових розповідей транслюватиме гомосексуальність і перетвориться на хлопчика, який «вигорів емоційно та фізично від порятунку усіх». Сексологи, психологи, педагоги б’ють на сполох – це не лише пропаганда одностатевих стосунків, але і прямий шлях до винищення маскулінності. Супермен відзеркалює еталон чоловічності, а бісексуал цьому образу не відповідає. Уявіть, що хлопчику, який хоче бути маскулінним, говорять: «Справжня чоловічність – це коли ти бісексуальний». А тим більше підлітковий вік характеризується великою чутливістю до ідеалізованих персонажів, досить часто це призводить до безумовного наслідування. Як коментують ситуацію із Суперменом-бісексуалом резиденти Кабінету експертів, читайте далі.

Портал «Всі разом!» звернувся до резидентів Кабінету експертів за професійним коментарем ситуації з коміксами. І вони одноголосно в бісексуальному Супермені вбачають руйнівну для світогляду підлітків ЛГБТ-пропаганду, знищення інституту сім’ї та граней маскулінності і фемінності.

Марія Єршова, резидент Кабінету експертів, голова ГО «Варта життя», тренер із статевої та сексуальної грамотності, педагог, психолог, говорить:

«Криза здорової мужності, яку переживає наше суспільство, робить дітей вкрай чутливими до образів, яким вони можуть наслідувати. Особливо це стосується підліткового віку, коли у дитини активно формується її ідентичність. У цей період вона шукає ідеальний, на її погляд, образ серед відомих людей, персонажів, на яких хотіла б бути схожою.

Супермен – це узагальнений образ ідеальної мужності, який поєднав у собі силу, відвагу і бажання прийти на допомогу. У виховному сенсі, він є позитивним взірцем, з яким більшість хлопців хотіли б ідентифікуватися, оскільки далеко не кожний підліток має такий образ в своєму житті, а дівчата – мати увагу з боку такого героя.

Тому творці подібних образів мають чітко усвідомлювати відповідальність за те, які саме риси вкладають у своїх героїв. Поєднання мужності героя з гомосексуальними стосунками може призвести до збентеження підлітка у сфері образів, підштовхнути до небажаних експериментів у сексуальній сфері. А оскільки підлітковий вік характеризується великою чутливістю до ідеалізованих персонажів, досить часто це призводить до безумовного наслідування. Підліток, який до цього часу спілкувався у гомогенних колективах і ще не до кінця розуміє, як будувати стосунки з представниками протилежної статі, але в тілі якого відбуваються гормональні зміни, може з цьому знайти вирішення своєї проблеми, перевівши погляд з представниць протилежної статі в бік стосунків з тими, хто більш для нього зрозумілий.

Для розвитку здорової маскулінності кожний хлопець потребує мати адекватний чоловічий образ, в якому будуть відбиватися прагнення дитини відшукати мужність з її силою, відповідальністю, але й з вмінням турбуватися, кохати. Саме такі образи наповнені ідеальним виховним змістом і ладні сприяти розвитку здорової мужності».

Михайло Шевченко, резидент Кабінету експертів, Директор національного інституту сексології та сексуального здоров’я, виконавчий директор Асоціації сексологів та сексотерапевтів України, каже:

«В підлітковий період формується ідентичність людини, її особистість і це впливає на успішність, можливість визначитися в житті. Це той вік, коли даються орієнтири на майбутнє, фундамент життя.

Мета тих, хто просуває комікс із Суперменом-геєм, поповнити дітьми та підлітками колони так званих «Маршів рівності». Звісно, ЛГБТ-пропаганда робить акцент на підлітковий вік, бо тут легко сформулювати уявлення щодо світогляду, своєї статі, самого себе, своєї статевої ідентичності.

Підліток – це геройський вік, він бунтує, себе пробує, намагається сепаруватися від батьків. Намагається ходити в якісь групи (футбол/дискотеки/церква), заробляти перші гроші. А в даному випадку цей розвиток пропонується замінити сексуальними практиками.

Створити Супермена-бісексуала – це деструктивна, маніпулятивна технологія. Відбується маніпуляція героєм. Супермен – це радикально маскулінна особистість, він відзеркалює еталон чоловічності. А бісексуал цьому образу не відповідає. Бісексуальних людей із такою формою маскулінності просто нема. Уявіть, що хлопчику, який хоче бути маскулінним, говорять: «Справжня чоловічність – це коли ти бісексуальний». І тут виникає ряд конфліктів. Бо якщо чоловік займається спортом, то в більшості випадків він не буде фемінним. І знову створюється конфліктна ситуація: «Хочеш бути чоловіком, будь  бісексуальним». В таких коміксах ховається ідея, що маскулінності не існує. Це шлях до депресії, великого рівня тривожності і до невідповідальної поведінки. Якщо спиратися на дослідження Кінсі, то бісексуальні люди більш тривожні і більш схильні до кримінальних злочинів.

Створення фемінного чоловіка призведе до того, що в чоловіка не буде пориву обороняти свою родину та дітей. Хоча тут питання чи взагалі буде здатність до дітей. За відсутності маскулінності жінки будуть страждати. І навпаки – за відсутності фемінності страждають чоловіки. Бо не буде  сексуальної потенції, відсутність переживання еротизму. Впровадження бісексуальності – це як клин, який роздроблює концепцію маскулінно-фемінної взаємодії. Це шлях в первісне тваринне суспільство».

Нагадаємо, Американська медична асоціація (АМА) у своїй резолюції наполягає на видаленні позначки «стать» у свідоцтві про народження людини. Аргументуючи це тим, що вказівка статі створює додаткові проблеми при виготовленні документів для трансгендерів, небінарних та інтерсексуальних осіб. А також асоціації не подобається, що вказівка статі на документах укріпляє думку: стать незмінна. Мовляв, зазначення немовляти як представника чоловічої чи жіночої статі «не дозволяє розпізнати медичний спектр гендерної ідентичності». Але Католицька медична асоціація (КМА) наполягає, що біологічна стать – це не те, що може бути призначене лікарем або суспільством. І виступає категорично проти подібних ідей та ініціатив.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram