Католицька медична асоціація розкритикувала ідею видалення «статі» із свідоцтва про народження

Актуально
18.10.2021
Католицька медична асоціація розкритикувала ідею видалення «статі» із свідоцтва про народження

Американська медична асоціація (АМА) у своїй резолюції наполягає на видаленні позначки «стать» у свідоцтві про народження людини. Аргументуючи це тим, що вказівка статі створює додаткові проблеми при виготовленні документів для трансгендерів, небінарних та інтерсексуальних осіб. А також асоціації не подобається, що вказівка статі на документах укріпляє думку: стать незмінна. Мовляв, зазначення немовляти як представника чоловічої чи жіночої статі «не дозволяє розпізнати медичний спектр гендерної ідентичності». Але Католицька медична асоціація (КМА) наполягає, що біологічна стать – це не те, що може бути призначене лікарем або суспільством. І виступає категорично проти подібних ідей та ініціатив.

Голова правління AMA Сандра Адамсон Фрайхофер, доктор медичних наук сказала, що зазначення статі у свідоцтві про народження людини може заважати самовираженню та самоідентифікації особи. А також «згадування статі у свідоцтвах про народження чоловіком чи жінкою та надання такої інформації у публічній частині сертифіката підтверджує думку про те, що позначення статі є постійним і не визнає медичного спектру гендерної ідентичності».

Доктор Кетлін Равіель, акушер-гінеколог, колишній президент CMA говорить, що наслідки цієї резолюції АМА виходять за межі медичної допомоги та громадського здоров’я. Він пояснює, що в католицькі школи, єпархії та семінарії проникають програми ЛГБТКАІ+. І зазначає, що треба випрацювати політику щодо захисту своїх учнів, сімей та католицької ідентичності. Деякі правила католицьких семінарій передбачають, що до людей звертатимуться відповідно до їхньої біологічної статі, зазначеної у свідоцтвах про народження. А резолюція АМА виключає таку можливість. Равіель додає, що були випадки, коли доводилося визначати стать людини, прийнятої до католицької семінарії, за допомогою ДНК-тестування.

В Католицькій медичній асоціації зазначають, що точна інформація про стать людини дозволяє адаптувати лікування до конкретних біологічних умов, потреб здоров’я та інтересів пацієнта. І додають: «Для медичних працівників можливість чіткого та чесного обговорення об’єктивних біологічних та анатомічних умов пацієнта є фундаментальним елементом професійної доброчесності та необхідним для високоякісної, орієнтованої на особистість, допомоги. Приховування або введення в оману основної медичної інформації завдає серйозної шкоди відносинам пацієнта та медичного працівника».

Нагадаємо, Каролінська Університетська лікарня у Швеції припинила робити операції по зміні статі для дітей та підлітків. Причиною стали результати досліджень, які підтверджують згубні наслідки для фізичного та психічного здоров’я в результаті статевої трансформації. Це підтверджує і рішення Високого суду Великобританії у справі Кіри Белл. Про що замовчують і як страждають транссексуали – читайте ТУТ. 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram