Провідна шведська клініка відмовилася робити операції зі зміни статі: «Транссексуали отримують негативні та незворотні наслідки для здоров’я»

Актуально
21.07.2021
Провідна шведська клініка відмовилася робити операції зі зміни статі: «Транссексуали отримують негативні та незворотні наслідки для здоров’я»

Каролінська Університетська лікарня у Швеції припиняє робити операції по зміні статі для дітей та підлітків. Причиною стали результати досліджень, які підтверджують згубні наслідки для фізичного та психічного здоров’я в результаті статевої трансформації. Це підтверджує і рішення Високого суду Великобританії у справі Кіри Белл. Дівчинка потребувала психологічної допомоги, а натомість їй в 15 років змінили стать. Потім Кіра зробила революцію – через суд домоглася заборони зміни статі дітям до 16 років у Британії. Про що замовчують і як страждають транссексуали – читайте в матеріалі нижче.

Шведська лікарня обґрунтувала відмову робити операції по зміні статі для неповнолітніх тим, що людина від цього отримує незворотні наслідки для свого здоров’я. Це серцево-судинні захворювання, остеопороз, безпліддя, підвищений ризик раку та тромбозу. А перед лікуванням розладу гендерної ідентичності збирається недостатньо інформації, щоб йти на такі радикальні міри – зміну статі. Майже завжди гендерна дисфорія супроводжується іншими супутніми захворюваннями. Про це передає видання Vatican News.

Показовим прикладом є історія Кіри Белл. Дівчинка у підлітковий вік страждала від депресії і тривоги, відчуження серед однолітків, проблем у спілкуванні з батьками. Як будь-який складний підліток, дівчині потрібна була психологічна і моральна підтримка. Проте у клініці дівчині запропонували зміну статі, не розібравшись достеменно із причинами депресії.

15-річній дівчині призначили гормональні блокатори, які затримують розвиток ознак статевого дозрівання – Белл приймала їх близько року. Наступний етап – курс чоловічого гормону тестостерону. Далі – перша пластична операція з видалення грудей, яка стала і останньою: по виходу з лікарні Кіра зрозуміла, що трансгендерний перехід – помилка. Препарати і операція понівечили тіло дівчини і вона не змогла повернутися у свій природній стан.

Кіра подала до Високого суду Великобританії на клініку, яка її нібито лікувала. На думку суду, лікарі завдали шкоди своєму пацієнту, переконавши підлітка, який на той час не розумів наслідків своїх рішень, що про все подбають гормони та процедура.

Справа Кіри Белл демонструє механізм, який роками дублюється медичними закладами. Неслухняний і нещасний підліток наполягає на зміні статі. Лікарі проводять поверхневі обстеження, не дуже детальне інтерв’ю і швидко погоджуються розпочати трансформацію. Це починається з препаратів, що блокують дозрівання, ін’єкцій тестостерону і, нарешті, мастектомії. А пацієнтка залишається такою ж нещасною, як і раніше. Відбувається переосмислення, зміна думки, однак запізно.

І Кіра, і її прихильники, стверджують: тих, хто пошкодував про зміну статі, занадто багато. Сотні і сотні молодих людей у віці близько 20 років переконалися на своєму гіркому досвіді, що їхні проблеми не вирішилися зі зміною статі.

“Я була нещасною дівчиною, яка потребувала допомоги. Натомість до мене ставились як до експерименту», – сказала Кіра Белл у суді.

У грудні 2020 року Кіра домоглася безпрецедентного і революційного рішення суду – дітей віком до 16 років, які наважилися на зміну статі, не можна вважати достатньо зрілими для усвідомленої згоди на прийом препаратів, щоб блокувати статеве дозрівання.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram