“Щоб у 16 не було запізно”. Марина Ланге у програмі Кабінет експертів

Експертиза
27.10.2021
“Щоб у 16 не було запізно”. Марина Ланге у програмі Кабінет експертів

У студію програми Кабінету експертів запросили психолога Марину Ланге – автора книги “Щоб у 16 не було запізно”. Книга стала скандальною, бо в ній йдеться про відмінності хлопчиків та дівчаток та виховання дітей від 0 до 16 років. А в сучасній культурі, у тому числі педагогічній новомодній тренінговій традиції, поширилася ідея, що в жодному разі не можна акцентувати увагу на різниці хлопчика та дівчинки поки дитина сама не ідентифікує себе ким захоче. У програмі психолог розповідає чи справедлива теорія, що дитина – як струмок і вона може текти куди забажає. А також дає відповіді на питання про виховання, педагогіку, дисциплну, цінності сім’ї, відмінності періодів дорослішання дитини, різний рівень строгості батьків, сором і почуття вини. 

До 5 років дитина пізнає цей світ через турботу. З 5-6 років всі заняття – це тотальна гра, батькам потрібно стати у цьому віці провідниками у світ знань. Завдання батьків в тому, щоб передати смак життя, показати цінність, зробити навчання цікавим.

У 13-14 років людина вже стає дорослою повноправною особистістю у сім’ї. Без глибоких розмов неможливо побудувати із підлітком стосунки. Важливо, щоб у цьому віці підліток знав: мене в сім’ї розуміють, слухають та приймають.

Совість та сором у житті дитини необхідні. Тому що в людині завжди всередині є той, хто підкаже як поводитися. Але іноді ідеєю сорому батьки культивують таке почуття провини у дитини, що заходять у зовсім інший бік.

Замовити книгу Марини Ланге “Щоб у 16 не було запізно”. 

Замовити книгу Руслана Кухарчука “Секс після контузії” 

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!
Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram