“Правий сектор”: війна, атаки на УПЦ, контакти з Ярошем. Василь Лабайчук у Кабінеті експертів

Експертиза
02.09.2022
“Правий сектор”: війна, атаки на УПЦ, контакти з Ярошем. Василь Лабайчук у Кабінеті експертів

У студії Кабінету експертів член Проводу Правого сектору – Василь Лабайчук. З початку повномасштабної війни в Україні, Правий сектор (ПС) долучився до захисту країни і сформував добровольчий підрозділ, який згодом став формалізованим у складі ЗСУ. Бійці цього підрозділу перебувають нині у всіх гарячих точках по Україні.

Гість програми зазначив, що окрім захисту держави, націоналісти мають ще один пріоритет. Йдеться про захист церкви. Зокрема, Лабайчук каже: «Націоналісти завжди займалися підтримкою української церкви. Що в минулому столітті, що зараз. Бо церква – це основа нації. Українська нація відбулася в тому числі завдяки християнській вірі і в тому числі завдяки нашим релігійним церковним інститутам. І ця позиція є домінуючою в патріотично-національному середовищі попри різні плюралістичні ідеї, які іноді звучать. Одне з гасел націоналістів ХХ століття – «дорога до Бога лежить через Батьківщину». Історичні приклади  Бандери, Шухевича чи інших постатей показують, що вплив церкви завжди був потужним на націоналістичний рух».

У програмі гість розповів чому перехід церков московського патріархату до ПЦУ не був масовим, про Собор ПЦУ і його склад, а також яким чином можна викорінити російські церкви на території України.

А також відкрив внутрішню інформацію Правого сектору: як і чому шляхи ПС і Яроша розійшлися, які претензії до післямайданівської влади та яка структура керівництва ПС зараз.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram