Порнолегалайз: неочікувані сюрпризи | Михайло Шевченко

Експертиза
01.11.2023
Порнолегалайз: неочікувані сюрпризи | Михайло Шевченко

«Порнографія впливає на рівень соціальної активності і працездатності людини. Вона закривається у своїх переживаннях та зациклюється лише на задоволеннях, які приходять до неї дуже швидким шляхом», – зауважили у новому випуску програми Кабінет експертів.

Про легалізацію порнографії в Україні поговорили з Михайлом Шевченком, головою Асоціації сексологів та сексотерапевтів України. Предметом бесіди став законопроєкт №9623 зареєстрований у Верховній Раді від 18 серпня, який має на меті легалізувати порнографічний контент.

Ведучий програми Руслан Кухарчук запитав експерта, чи дійсно порнографія є прогресом, як зазначають депутати-автори даного законопроєкту? Михайло Шевченко стверджує, що порнографія у науковому середовищі та світовій науці вважається небезпечним і деструктивним явищем. Вона викликає навіть більшу залежність, ніж алкоголь. У приклад гість навів дослідження американських науковців про те, що порнозалежність дорівнює наркотичній залежності.

Однак, як так сталось, що сучасне суспільство стало таким порнографізованим? Чому явище стало унормованим та настільки популярним? Безсумнівно, поява доступу до будь-якого сервісу на телефоні, де у будь-який момент можна натиснути «клік» для перегляду – спростило шлях до залежності.

Експерт також звернув увагу: «Люди обирають порнографію, бо це зменшує дискомфорт, який виникає у природніх стосунках. Адже щоб знайти партнера потрібно мати бажання, проявити волю, робити комунікативні дії. І вже тільки потім досягнути результат, притому не завжди гарантований».

Тобто, виникає дисонанс. Попри те, що сучасність стала більш сексуалізована, водночас у світі стають все менше говорити про здорове розуміння сексуальності та статеве виховання.

Колись людям доводилось шукати картинки, журнали, відеофрагменти сексу, ризикуючи своєю репутацією. Але зараз це стало питанням кількох секунд. Більшовицька сексуальна революція принесла в суспільство розбещеність, збочення та сексуальну об’єктивізацію людей, особливо, жінок. Про позицію феміністичних організацій щодо порнолегалайзу згадали також у випуску Кабінет експертів.

«Саме через більшовицьку Росію прийшла порнографія та ЛГБТ», – підкреслів голова Асоціації сексологів України. Чому і як це сталось – у відео.

Дивіться новий випуск доступний на нашому ютуб-каналі. Більше про зв’язок порнографічного контенту та імпотенції. Вплив на підлітків, а також світові бізнеси, які не бажають мати нічого спільного з порносервісами.

Дивитись випуск:

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram